Àngels Alzina, del club gabellí Myotragus, campiona absoluta de Balears.

Dissabte, 15 d’octubre, va tenir lloc a un circuit de Cala Moltó el Campionat de les Illes Balears de marxa nòrdica 2022. Organitzat pel club Myotragus, el club Nordic Llevant i el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Capdepera, va comptar amb dues proves, d’una banda el Campionat de Balears de 12 quilòmetres i d’altra una “popular” de 6 quilòmetres. Al campionat de Balears van participar 43 marxaires (15 dones i 28 homes) i la cursa popular va comptar amb 16 participants.

Pel que fa al recorregut, va sortir del pàrquing de Cala Agulla i va fer una volta pel mateix pàrquing per “estirar el grup” abans d’entrar al bosc de Cala Agulla i pujar pel camí de Cala Moltó fins la finca de Cala Moltó (per la zona del “tiro pichón”), fent tres voltes a un circuit per un indret boscós sota el puig de s’Àguila. L’equip organitzador, amb Suso Rexach al davant, va realitzar vàries jornades de reconeixement (aprofitades per perfilar la ruta) amb els corredors i corredoers inscrites dels diversos clubs participants.

En general la ruta i l’organització ha estat molt ben valorada pels participants, fent menció especial als voluntaris i voluntàries que facilitaren el desenvolupament de la cursa.

Pel que fa als resultats cal ressenyar la gran cursa de n’Àngels Alzina Gómez-Quintero que va proclamar-se campiona absoluta de Balears, en ser la primera dona en creuar la línia de meta. També cal mencionar a Maria Servera (1a classificada 70F), Ana Peris (3a classificada 60F) i Pau Cerdà ( 3r classificat  60M), que aconseguiren fer pòdium a les seves respectives categories. Juan Ferrer ( 8è classificat 50M) completà el grup de participants gabellins.

Femení
1a Elena Segzdaite, amb un temps de 39:34 (primera absoluta)

1a  Maria Servera (37a general), amb un temps de 1:54:10

L'endemà, diumenge, va tocar el torn de la neteja, a càrrec de membres de Myotragus. Cal dir que no tot els fems recollits són de la cursa (bàsicament plàstics de la senyalització). Ja que hi eren van aprofitar per recollir deixalles del camí de Cala Moltó, dels que deixen altres caminants i els cotxes que aparquen a la zona asfaltada.