Un esportista exemplar.


Serveixi aquesta crònica, publicada l'agost,

d'obituari
a mode de record, homenatge i

agraïment.


El nostre condol per a la família i amics.










 

Cristóbal Irles va néixer a la barriada palmesana de Santa Catalina, però la seva residència va ser al barri del Amanecer. Es va instal·lar a Cala Rajada a la finals dels anys 60. De professió cuiner, va venir al nostre municipi per a treballar de xef a l'Hotel Son Moll.

Al temps de viure a Cala Rajada va regentar un restaurant de la seva propietat, li va posar de nom Amancer, nom de la barriada palmesana on es va criar.

Amb seu al seu restaurant va inscriure el club petanca Cala Rajada a la federació. Aquest va ser el primer club (únic que va haver a Capdepera) federat del municipi que va competir en tornejos insulars.

A principis de 1970 va ser jugador de la primera plantilla de l'Escolar, anys després acompanyant el seu fill Cristóbal va ser delegat amb els equips base de l'Escolar. Va entrenar una temporada a l'equip d'aficionats (tercera regional de l'Escolar).

Entrevista Susana Triguero entrenadora de les dones   

Amb les presidències de Ramon de ses Cuines, Jaume Moll i Miquel Bestard va ser directiu de l'Escolar, aprofitat la seva condició de cuiner va ser el cap en l'organització de festes. Un cop acabat el seu periple de directiu, amb Miquel Bestard, van formar el duo BETO fent infinitat d'entrevistes als jugadors i les cròniques del primer equip per a la revistes locals Faxdepera i Cap Vermell.

Alguns treballs estan publicats a la revista Faxdepera i en el llibre del 75 aniversari de l'Escolar

Tòfol, pel nom que més se li coneix, malgrat no estar vinculat al club en aquests moments quan se li demanava no dubtava a donar un cop de mà a qualsevol equip de l'Escolar, especialment quan es tractava de preparar dinars i sopars.

Descansi en pau.


M Bestard