Núria Simón

Professora IOGA/ STEP i TONIFICACIÓ









 

 

   

 Un altre novetat d’aquest desè aniversari  del club CAPDEPERA EN JOC es l’oferta per a gent gran d’activitats com son el IOGA i STEP/ TONIFICACIÓ . Com havíem comentat per celebrar aquest aniversari a mes de creixé oferint noves activitats  volem fer esdeveniments diferents durant la temporada .

Començarem presentant les activitats i una de les novetats d'enguany serà el IOGA i STEP/ TONIFICACIÓ que na NÚRIA serà la nostra monitora.

 

P:comencem per la més coneguda a nivell general, així que què ens podies fer comentaris sobre les classes de Step / Tonificació?

Nuria: Són unes classes centrades en treballar muscularment tot el cos. Amb l'step es realitza un treball aeròbic fonamental per cremar calories i mantenir la mobilitat corporal i en la part de tonificació es realitza un treball muscular específic per a cada part del cos: abdomen, glutis, braços, pit, esquena ... he d'aclarir que el bloc dedicat al Step no va a incloure coreografies perquè hi ha gent que no li agrada molt, sinó que serà únicament una fase d'escalfament i resistència aeròbica fent una cosa tan senzilla com pujar i baixar del step amb diferents passos que vindria a ser alguna cosa així com el excel·lent exercici que suposa pujar i baixar escales.


P: A nivell físic quina és la importància d'aquestes classes?

N: L'exercici físic és fonamental per a mantenir-nos sans no només de cos sinó també de ment. Està cada vegada més demostrat que ajuda a no caure o superar estats depressius, a aclarir la ment, a depurar l'organisme, alentir l'envelliment ... els beneficis de practicar una activitat física com a mínim 3 dies a la setmana són innombrables. L'ideal d'aquest tipus de classes és que com comentava abans es té en compte la part aeròbica on l'organisme necessita cremar carbohidrats i greixos per obtenir l'energia necessària per a realitzar els moviments i d'altra banda la Tonificació que és molt important per mantenir els músculs forts no només per estètica sinó que una musculatura feble és més propensa a patir lesions ja que tinguem males postures.



P: I ara què ens pots comentar sobre el Ioga?

N: En el seu desè aniversari Capdepera en Joc ha triat el Ioga com una de les novetats i personalment em sembla una estupenda elecció. Sobre el Ioga hi ha molts mites, moltes idees falses que cal eradicar. La gent pensa que per fer ioga has de ser flexible, espiritual, tranquil, vegetarià, passiu ... i res d'això és cert. Qualsevol persona pot fer Ioga i quan comences a practicar-lo t'adones que no és un esport sinó que es converteix en un hàbit de vida. Aprens a respirar, cosa que tots fem mecànicament i sense aprofundir en què només tenir una bona respiració ens fa guanyar molt en salut física i tranquil·litat mental. Després també es compon d'una sèrie d'exercicis que t'ajuden a guanyar força i elasticitat muscular. Però per mi el més important del Ioga és que t'ensenya a trobar-te amb tu mateix i per tant a conèixer-te més. A reconèixer les nostres emocions i tenir les eines per aprendre a manejar-així com aprens també diferents tècniques de relaxació. En el sorollós món que vivim, tenir una o dues hores a la setmana per practicar Ioga en un ambient de música suau i connectats amb el nostre silenci és un autèntic privilegi



P: I per acabar, quins seran els horaris d'aquestes dues activitats?

N: Les classes de Ioga seran els dilluns i divendres a les 10:30 del matí i dilluns i dimecres a les 20:30. Les d'Step / Tonificació els dimarts i dijous a les 10:30. Totes les classes duren una hora i vam començar aquest dilluns dia 30.