L'equip femení sub-12 primer classficat

El passat diumenge, 28 d’abril va tenir lloc a les pistes d’atletisme del poliesportiu Prínceps d’España a Palma, el campionat de Mallorca  per equips de les categories sub12 i sub14.

Cada club presentà un atleta per cada prova més els relleus i segons les classificacions van sumant punts pel seu equip.

La formació dels equips de categoria sub12 femení va tenir una dificultat inicial, ja que en el grup d’entrenament n’hi ha 14 nines i no podien participar totes. Més fàcil va se a la categoria sub12 d’al·lots ja que només se presentaren 4  i a sub14 femení se presentaren les 6  que entrenen. Una vegada fet el repartiment de les proves, el club es presentà a Palma.

L’any passat a la categoria sub-12 femenina va obtenir una meritòria tercera plaça a la general, malgrat haver fet zero punts a la prova de relleus. Enguany no volien fallar i comparegueren amb moltes ganes i competitivitat  per aconseguir la medalla d’or. No va ser fàcil  ja que els rivals del club d’Atletisme de Porreres competiren molt be i quan guanyaven les gabellines, l’equip de Porreres quedaven just darrere i a l’inrevés, jugant-s’ho tot. Les gabellines el guanyaren i amb ell el títol de campiones de Mallorca. Cal recordar que aquest mateix grup va guanyar el campionat de cros per equips, en el passat hivern. Es tracta d’una situació poc habitual, ja que aquestes nines han dominat el cros i la pista amb el mateix nivell. Elles són Aina Miquel,Júlia Crespo, Inés Lorenzo, Fede Garcés, Maria Servera i Paula Lorenzo.

- Aina , 1a en 60 metres llisos

- Fede, 2a en llançament de pilota

- Júlia. 6a en pes

- Inès: 1a en 500 metres i 3a en salt d’alçada

- Paula, 1a en salt de longitud i 2a en 60 metres tanques

- Inés, Aina, Paula i Maria, primeres en 4x60 metres

Els al·lots, en canvi, no van tenir sort. Aquesta vegada van ser ells els qui van perdre a la prova de relleus uns punts molt valuosos, que els va fer descendre fins a la 6a plaça de la classificació general. Això no lleva que en les proves individuals ho feren molt bé. Va destacar Victor Wallrabenstein, 1er en 60 metres tanques i 3r als 500 metres. La resta d’integrants van ser Jaume Llaneres, Sergio Silveiro i Miquel Àngel de Juan

Les nines de sub14 competiren contra altres 16 equip de l’illa, amb molta competència i molt que aprendre. Van quedar en la 9a posició de la classificació. Cal destacar la segona posició d’Elisa Servera en el llançament de javelina i la 4a posició de Maria Capó en els 50 metres. La resta d’integrants van ser Paula Vizueta, Marina Cruz, Carla Toribio i Asheley Silveiro.

Guanyant o no, pel club el més important es poder participar en aquests campionats, ja que requereix un mínim d’atletes per equip. Atletes que poc a poc van adquirint experiència i formant-se.