Saif és un jove que enguany participa per segona vegada en el programa d'una categoria oficial, la sub 15 infantil (13 i 14 anys)










Amb una trajectòria excel·lent,  Saigf practica un judo molt tècnic. Els entrenaments, els sacrificis i  els esforços estan donant els seus fruits,  i a la seva curta edat no dóna mai un combat per perdut. Amb tres sortides nacional a les super-copes d'Espanya (Tortosa, Galícia i Alacant) , ha aconseguit les medalles de bronze, or i 4t lloc, respectivament. Amb aquest resultats  es proclama l'esportista amb la segona  millor puntuació de la seva categoria -46 kg de tot l'Estat espanyol.  Aquesta classificació li dóna plaça directa per disputar la fase final del campionat d'Espanya que es celebrarà a València els dies 26 i 27 d’aquest mes d’abril.

Amb ell hem volgut tenir aquesta xerrada per saber una mica més de les seves inquietuds d'aquest esport d'origen japonès.

- I quants anys tens ara? Tinc 13 anys

- Quants anys fa que practiques judo? Des dels 6 anys practicant judo, és a dir 7 anys.

 - Per què el judo? La meva mare va pensar que era el millor esport per a mi i a més m'encanta.

 - Quin  cinturó tens? Tinc el cinturó marró, però m'encantaria tenir el negre, però l'edat mínima són 15 anys.

- On has competit per classificar-te com nº 2 del Rànquing Nacional?  He competit en unes quantes copes d'Espanya, classificatòries per a la fase final directa del Campionat d'Espanya. La Primera va ser a Tortosa, vaig aconseguir el bronze, la segona a Santiago de Compostel·la,vaig  guanyi l'or i la tercera a Alacant que vaig perdre la medalla de bronze.

 - És dur entrenar per arribar a ser el núm 2del rànquing Nacional? És molt dur, requereix interès, entrenar pràcticament tots els dies, intentar estar al 100% i tenir un objectiu que és millorar.

 - I on t'agradaria arribar? . M'agradaria arribar al més alt, ara entreno per intentar treure medalla nacional

- Vols afegir alguna cosa més? Vull dir que per a mi que el judo és el millor esport perquè desenvolupa les capacitats físiques i psíquiques i alhora millora l'estat de forma, i l'autoestima.