Joan, mestre de s’Alzinar, entrena habitualment a les costes gabellines

Dissabte 12 d’octubre, se celebrà a Sant Antoni de Portmany (Eivissa) el XXVIII campionat d'Espanya de caça fotosub apnea 2018. Joan Sans i Margot Bosch se van proclamar campions  aconseguint un r`cord d’espècies vàlidesm 71 i 58  respectivament.

L’organització d’aquest campionat va anar a càrrec de la Federació Balear d'Activitats Subaquàtiques (FBDAS) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i del  el Consell d'Eivissa. Les proves se van realitzar a la platja Cala Salada-Cala Saladeta, i el gran nombre d’espècies validades dona idea de la rica biodiversitat de la zona

En aquesta competició, es van realitzar 8.769 fotografies, de les quals es van presentar en total 1.450 fotografies, realitzades en 5 hores de competició, i  719 per a la seva valoració . El nombre d’espècies fotografiades entre tots els participants va ser de 87.

Tots els participants coincideixen en l’èxit organitzatiu i esportiu. Els bussejadors i les cinc federacions autonòmiques participants van agrair a institucions, organitzadors i col·laboradors la seva organització i cordialitat.

Pel que fa a la competició masculina la medalla d'or va ser per en Juan Sans de la federació balear amb 1.485 punts i 70 espècies; la  medalla de plata per a Xavier Salvador (Catalunya), amb 1.454 punts i 69 espècies; i la  medalla de bronze per en Juan Cardona (Balears)  amb 1.436 punts i 71 espècies, tot un rècord.

A la competició femenina, la medalla d'or va ser per Margot Bosch de la federació catalana amb 1.184 punts i 58  espècies, també rècord; la  medalla de plata va ser per María Arcos (Balears) amb 1.056 punts i 55 espècies; i la medalla de bronze va ser per Cristina Varela (Galícia) , amb 776 punts i 48 espècies (Galícia).

La Federació autonòmica de Balears va ser la guanyadora del campionat per equips autonòmics amb 2.921 punts, seguida de Catalunya amb 2.784 punts, 3a Galícia amb 2.463 punts, 4a Comunitat Valenciana amb 1.930 punts i 5ª Andalusia amb 923 punts.

Les millors fotos del campionat van ser:
Millor foto Coeficient 1 - xyrichtis novacula - María Arcs Fortes - FEDERACIÓ BALEAR
Millor foto Coeficient 1,5 - sorella del sud - Margot Bosch Altimiras - FEDERACIÓ CATALANA
Millor foto Coeficient 2 - dentex dentex - Juan Jaime Moya Galmes - FEDERACIÓ BALEAR

En l'apartat de fotos "oportunitat":
Synodus saurus - Fernando Quintela Lens - FEDERACIÓ GALLEGA
Cabot Comú - Sònia Monllau Sorli - FEDERACIÓ COMUNITAT VALENCIANA

Us mostrem algunes de les imatges efectuades per en Joan, que l’han valgut aquest campionat d’Espanya. Joana ja ha col·laborat amb Cap Vermell en diverses ocasions amb fotografies de gran bellesa. Enhorabona company i a tot l’equip balear!