Ha estat tot un èxit d'organització i participació, amb un itinerari molt valorat per tots els corredors

Damià Ramis i Bel Calero  guanyaren el Campionat de Balears de curses de muntanya

Enguany ha estat segona edició de la Trail Gabellina (dia 12 d'octubre) i ja s’ha fet un nom entre  les curses de muntanya de Mallorca. Gràcies a l’entusiasme del grup de joves que s’han posat al davant, de l’Athlètic Club Capdepera i dels col·laboradors i voluntaris, aquesta segona edició ha tornat a ser tot un èxit d’organització i participació.

Enguany a més ha estat el Campionat de Balears de Curses de Muntanya, tot un esdeveniment.

Amb una variant a l’itinerari de sortida, enguany passaren per la platja de Cala Agulla, la ruta en general va ser semblant a la de la primera edició amb pujada a la Talaia de Son Jaumell, el coll de Marina, el puig de s’Àguila i el bosc de Cala Agulla-Cala Mesquida. Un exigent itinerari, que circula per una zona idíl·lica, i una climatologia molt bona han estat en part responsables de l’èxit.

Les inscripcions van cobrir totes les places disponibles i alguns corredors van quedar en llista d’espera. Abans de la sortida se van comentar les normes i detalls de la ruta, i se va oferir una placa commemorativa als voluntaris de “Som aquí gabellins”, en reconeixement a la feina que fa l’associació i la seva col·laboració.

La sortida de la plaça dels Pins se va endarrerir uns minuts, mentre es tallava el  trànsit, i poc després de les 10 començà la carrera.

Cal destacar la molt bona classificació de Tomàs Vizueta amb una meritòria cinquena posició i la bona participació d’atletes locals.

La cursa , com gairebé totes de muntanya resulten molt dures, acabar-les és tot un èxit. Només hagueren 3 corredors que van haver de retirar-se.

Pel que fa a la classificació absoluta el primer en travessar la línia de meta va ser Damià Ramis (amb un temps de 1:20:36 ), segon Toni  Melis (1:21:58) i Juan Tenorio (1:21:59). Pel que fa a els dones la primera va ser na Bel Calero (1:29:24), seguida de Asmaa Zammou (1:28:52) i Maria Ramis (1:40:38).

Pel que fa als corredors locals, el primer va ser Miquel Àngel Serapio, segon Manolo Vázquez  i tercer Abdón  Garavano. I na Feriel Rabaï va ser la primera femenina local.

A l'arribada poguérem veure bones imatges de companyerisme i cortesia, amb corredors que esperaven els amics o entraven en grup... gaudint de la cursa.

En acabar hi hagué servei de massatge,que tingué molt bona acollida.

Aquest són els pòdiums per categories. A l’enllaç d’Elitechip teniu tots els temps oficials.

Absolut masculí (Campionat de Balears de curses de Muntanya)

1a Feriel Rabaï (7F30), amb un temps de 2:11:41

Enhorabona als corredors i organitzadors. També cal reconèixer la feina de tots els col·laboradors i patrocinadors des dels serveis esportius i de Medi Ambient de l'Ajuntament a Protecció Civil, policia Local, Som aquí gabellins, entre d'altres...