Carta de Manuel Muntaner a propósit del comentari, aparegut a Cap Vermell: "l'efecte Muntaner".

   Fins i tot som jo el primer sorprès de les meves intervencions al programa del Pilotes Fora i la seva repercussió a la família de l’Escolar, tot i que la meva intenció no és que les cròniques de partits i crítiques a la gestió siguin un referent que arribi a afectar als equips i directiva amb resultats. Quan em van proposar de prendre part al programa de ràdio, en primer lloc vaig pensar que no era jo la persona més apropiada per dur tot el tema de l’Escolar, ja que feia més de 20 anys que no trepitjava es Figueral (no anava al camp, però n’estava del tot informat del que passava per Es Figueral) i també per contra em va fer molta d’il·lusió tornar a tenir contacte amb un club on vaig passar moltes d’hores fins a l’edat de 17 anys. Hi ha hagut escrits al foro i declaracions a la ràdio que sembla ser que han fet efecte per orgull de les persones afectades, ja siguin jugadors o directius, ja n’estic content si realment és veritat o això diuen. El que si puc dir és que fins i tot de la directiva m’han fet arribar missatges en què em diuen que n’estan contents que una persona aliena a la directiva faci crítiques a la gestió perquè des que ho faig hi ha hagut directius que s’han posat les piles i també de cara a equips i principalment als Juvenils. A dia d’avui, les meves relacions amb la directiva de l’Escolar són del tot cordials i cada cosa que els he demanat no han dubtat ni un moment en fer-me arribar la resposta al mes aviat possible, això no lleva que quan tingui res a dir ho faig amb tota convicció.
   En el tema esportiu ara mateix la situació de l’Escolar de 1ª regional i els Juvenils són del tot decebedores, els primers de moment no pujaran a Preferent i els Juvenils ara es troben en zona de descens. A un dels primers programes vaig fer una pregunta a la directiva en què demanava si s’estimaven més pujar a Preferent o mantenir la categoria de Nacional Juvenil i cap dels tres directius es va mullar, tots tres contestaren que les dues, cap d’ells va ser capaç de dir una categoria, aquest va ser un aspecte pel qual em va semblar que no es tenien clares les idees d’un objectiu principal del club (segons ells aquest era l’objectiu de l’Escolar, pujar a preferent i mantenir la categoria dels juvenils). Doncs ara mateix podria dir que no es compliran cap dels dos objectius i em sap molt de greu i voldria equivocar-me, però tal com van les coses ho veig molt difícil. Abans de començar la lliga vaig dir clarament que per mi la prioritat de l’Escolar havia de ser la de mantenir la categoria Nacional Juvenil, ja que ara per ara és la categoria més important que juga un equip de l’Escolar, que molts de pobles de les Illes voldrien tenir el seu equip de Juvenils en aquesta lliga i que d’aquí els jugadors tenen molta més projecció cap a altres categories que a 1ª Regional.
   Tan sols em queda donar les gràcies als meus companys de programa i a tots els col·laboradors que tinc, ja que sense ells no tindria tota la informació que tinc de l’Escolar.

Piloter

Manuel Muntaner