Les nostres platges no haurien de ser un cendrer!


 

Ho hem vist pel facebook, aquesta finestra que, de tant en tant, ens sorprèn amb iniciatives curioses i interessants. Com aquesta que ens afecta de ple. Un membre actiu de “No més llosques a Mallorca”, ha visitat les platges de Canyamel i Cala Mesquida amb un resultats escandalosos.

A la platja de Canyamel va recollir més de 2000 llosques en dues hores i mitja. Una autèntica vergonya que posa de manifest l’inútil d’algunes campanyes com la dels cendrers que se distribueixen en algunes platges del municipi ( amb això no volem dir que no s’hagi de fer, sinó que no és suficient). Aquesta és la crònica que ha penjat al perfil del grup :

“ AQUESTA ES SA CARA QUE SE M'HA QUEDAT DESPRÉS DE RECOLLIR + 2.000 LLOSQUES A SA PLATJA DE CANYAMEL #lloscaxllosca

Ja van 8 dies que faig recollida de llosques per 8 platges diferents, i aquesta ha sigut amb diferència la pitjor de totes, en només 2h i 30 minuts he recollit +2.000 llosques!
És una autèntica vergonya, la cosa ha anat així:
Només arribar, m'he posat a recollir llosques amb els nins pel pinar que hi ha abans d'arribar a la platja, en terra estava que feia oi!  Unes 5-7 llosques per passa. En 30' és nins s'han cansat i he continuat jo tot sol
La platja no estava millor, tot i que a cada parasol hi havia un cendrer, l'arena estava estibada de llosques, més que mai!
M'ha donat temps només de netejar 2/3 parts de la platja i aquesta vegada no tenia ganes de xerrar amb ningú, bàsicament m'he posat a fer feina i qualque mirada directe als  ulls d'algun fumador...
Vaja recollida la d'avui, els peus ben escaldats de caminar damunt l'arena que cremava i he acabat amb un poc de mal d'esquena.
Però no importa, jo sé que avui he conscienciat a unes quantes persones, d'entre totes les que m'han vist fer feina, i que només que un hagi canviat el seu tarannà, la recollida haurà valgut la pena.
Uniu-vos als ambaixadors comentant - Jo vull!! I en Miquel vos afegirà.
Compartiu!
#llosques #colillas #platja #playa #mallorca #contaminación#concienciación #sancionesYA #nomáscolillasenelsuelo


També visità Sa Mesquida on també va fer una bona recollida, però menys que a Canyamel, que ara per ara se'n duu la primera posició.