Curiositats publicades als diaris relacionades amb Capdepera













A les darreries de novembre, hem llegit a la premsa algunes notícies referides al nostre municipi i, entre altres, ens ha cridat l’atenció la que feia referència a l’Associació Cultural Cinema de Capdepera publicada a la contraportada d’Ultima Hora (https://www.ultimahora.es/noticias/part-forana/2023/11/24/2055313/cine-mallorca-capdepera-cine-programacion-semanal-todo-ano.html?utm_source=whatsapp&utm_medium=web). Capdepera compta amb un dels pocs cinemes de la Part Forana que manté una programació regular oferint les darreres novetats. En Jaume Melis com a president de l’associació fa un repàs a la seva activitat i oferint una sèrie de dades curioses. L’associació va néixer l’any 2007 i des d’aquesta data ha ofert les estrenes al públic gabellí gràcies a la fidelització del públic i el suport de l’Ajuntament que cedeix el teatre de 200 butaques, remodelat al 2001.

En Jaume comenta que el mercat familiar és el que millor funciona, i més des de la pandèmia “el públic adult no s’ha recuperat, costa més que torni”. Des dels 9.000 espectadors del 2019 el nombre d’espectadors ha anat augmentant el 2022 i 2023. Pel que fa a la selecció de pel·lícules comenta: “ Combinem pel·lícules per a un perfil més adult amb altres infantils, per donar espai a  dos públics diferents. Inclús el mateix dia pot projectar dos pel·lícules seguides i diferents”.

L’Associació, de la mà de l’Ajuntament, cerca mantenir viu aquest projecte i la costum d’anar al cinema en un poble com a Capdepera, «Mentre tinguem il·lusió i la gent vengui seguirem en marxa, perquè ens agrada el cinema i volem que la gent ho senti com a seu, quelcom identificatiu de Capdepera” 

Esperem poder gaudir d’aquest luxe que suposa tenir un cinema al nostre municipi que ens ofereix gaudir de les millores pel·lícules, a un preu reduït i un equip tècnic que no té res que envejar a les grans sales.

Us recordem que amb data 25.12.2021 li feren una entrevista (per si la voleu tornar a llegir) http://www.capvermell.org/index.php/fets-i-gent/entrevistes/29229-entrevista-a-jaume-melis

Per cert el cinema de Capdepera ha estat un del que han rebut ajudes per a l’exhibició del Ministeri de Cultura  (ICAA). De les 458  sales  d’exhibició cinematogràfica, han estat beneficiades 13 de les Illes Balears, entre d’elles el Teatre Municipal de Capdepera. Enhorabona!

Una altra notícia que ens ha cridat l’atenció te com a protagonista a Joan Nebot, criador de cavalls nascut a Capdepera l’any 1967 i professor d’equitació  en la modalitat de salt. Actualment dirigeix Hípica NC Consell que va muntar fa dotze anys a la finca de Son Colom. A l’entrevista comenta que la seva idea era retirar-se i vendre els cavalls, però al contrari del que pensava el seu club hípic “senzill i familiar” ha arrelat a la comarca i el nombre d’alumnes “de totes les edats, des de nins que no tenen els tres anys fins adults sense experiència prèvia” ha crescut i ha despertat l’afició a l’equitació a la comarca.

Parlant de la seva afició pels cavalls recorda  que “Amb els primers estalvis que vaig tenir me vaig comprar el meu primer cavall”. Avui  pe avui és l’únic criador de cavalls pel esport espanyol (CDE) de la raça pío. Una raça excasa i rara inclús als països on hi ha molta afició per aquests cavalls com França i Alemanya. 

Per acabar una altra notícia que hem llegit fa referència al donatiu de 2000 euros del grup empresarial Cap Vermell Group a l’Associació Balear de Nins amb malalties rares (Abaiamar). Cati Cerdà, fundadora i presidenta de l’associació, va rebre el donatiu i agraí a Toni Mir, CEO de l’empresa , el generós donatiu que “els permetrà seguir oferint serveis indispensables a les famílies que atenen”. Cada any Cap Vermell Group recolzen econòmicament una o varies ONG o associacions.