Na Núria Garcia serà batlessa accidental quatre dies després d'entrar a l'equip de govern.
Ficada de pota històrica de Fernández i cia a l'acusar falsament de "trànsfugues" als regidors de MÉS.
per BTT & cia




Batlessa accidental

Idò sí, na Núria Garcia ja farà les funcions de batlessa accidental tota la setmana que ve. Resulta que la batlessa, Mireia Ferrer, s'agafa una setmana de descans i qui la substituirà serà la primera tinent de batlessa, que no és altra que la líder dels ecosobiranistes. D'això se'n diu arribar i moldre, tot i que no sabem si a na Núria li hagués agradat una mica més de rodatge abans d'assumir aquestes responsabilitats.

 




Rafel Fernández i reacció de Més per Mallorca

Molt comentada ha estat l'actitud del PSOE local, encapçalat per Rafel Fernández, i dels seus nous “socis” d'El Pi durant el ple del passat dimecres. Intervenir en el ple, amollar dues barrabassades i partir sense ni tan sols esperar que la part al·ludida pugui contestar, com va fer l'exbatle amb Núria Garcia, és un dels episodis més poc democràtics i lamentables viscuts darrerament a la política local.

 

Les acusacions de transfugisme que va fer el líder socialista als regidors de Més han estat tan fora de lloc que fins i tot han fet treure el geni a la direcció de Més per Mallorca a Palma, fins el punt que el mateix Lluís Apesteguia va fer arribar un missatge als seus (encara) representants gabellins perquè el poguessin llegir en el ple. Primer, pel fet que es tracta d'edils que no han abandonat cap partit i que a més, de moment, no han estat expulsats, sinó també perquè el mateix Més per Mallorca no els considera trànsfugues.

 


I aquí rau la complicació de tot plegat. L'executiva de Palma no vol expulsar els regidors, sinó tan sols que deixin d'emprar el nom de Més per Mallorca durant la legislatura, una espècie de joc de malabars que no sabem si té com a objectiu no rompre tots els ponts i refer-los més endavant. Però clar, tot això té molt difícil encaix jurídic i obligaria els regidors de Més per Capdepera a ser no adscrits, una situació que no impediria que seguissin exercint les seves funcions dins l'equip de govern, però que sí que podria dificultar certes tasques de participació internes a comissions i altres òrgans.

En tot cas, cal recordar que, a la legislatura passada, Tomeu Moll, que havia fugit del PP, va seguir assistint a totes les comissions informatives sota la batlia de Fernàndez, a qui per cert no vàrem sentir mai dir trànsfuga al Sr. Moll, tot i que aquest sí que havia partit voluntàriament del seu partit. I que va ser temptat per Fernández a formar part de l'equip de Govern tot i que era coneixedor del pacte que incomplia; sols una informació de Cap Vermell (que Moll ha reconegut ja com a certa) ho envià tot a norris.

 

Impugnació dels regidors

Sí que hem sabut que els cinc regidors de Més per Capdepera han impugnat l'acord de l'executiva, que pretén que no representin Més per Mallorca, una impugnació que els qui l'han vista diuen que té una base jurídica molt sòlida, posant en evidència el presumpte incompliment per part de l'Executiva de diversos apartats dels Estatuts i dels reglaments interns del partit ecosobiranista. Veurem com se'n desfà la Comissió de Garanties, que haurà de contestar tot allò al·legat. Qualsevol decisió final de l'Executiva contrària als edils gabellins no faria més que acabar d'enfurismar una agrupació local ja prou emprenyada i on s'han succeït les baixes de militants a les darreres setmanes, a causa de l'actitud mantinguda per l'”aparell” amb els seus regidors. Depenent de com acabi tot plegat, allò de “refer ponts” amb Capdepera pot resultar quasi impossible.

 




Primers dies del nou equip de govern

Ja s'han vist els nous regidors per amunt i per avall, en reunions amb la batlessa, en actes públics o en trobades amb els funcionaris o entitats amb qui hauran de tenir relació. Diuen que han partit com un coet i que qualcú ja els ha dit que no arreglaran tot el poble en quatre anys, que s'ho agafin amb una mica més de calma. En tot cas, se suposa que s'han presentat per això, i en el cas de Més per Capdepera amb una situació que mai havien tengut, ni més ni manco que amb cinc regidors a l'equip de govern.

 

Bona acollida del pacte en línies generals

Comenten a PP i a Més per Capdepera que, en línies generals, l'acollida del pacte entre els seus ha estat positiva. En el cas de Més, diuen que han identificat alguns votants que no estan contents amb l'acord, però que les opinions positives són tan majoritàries que no hi havia altra opció que entrar a governar. Tenen quatre anys per convèncer els qui tenen dubtes. 

La premsa de les Illes també ha atorgat el vot de confiança al nou pacte i tracta com a potadetes de nins petits les reaccions de Fernández, Cladera, Bonet i cia. Com a mostra un botó de Rosa Ferriol a Diario de Mallorca: 
"Superada la crisis municipal gabellina debo decir que por mucho que les pese a algunos, en Capdepera han dado el primer paso para sentenciar la era Fernández. Cierto es que acaparó los focos en el pleno municipal pero por mucho que diga que el pacto nace «podrido» la realidad es que su ego le ha impedido hacer la lectura correcta del serial gabellí. Las urnas le castigaron. La pura realidad es que si hubiera dado un paso al lado, Capdepera ahora sería de izquierdas. Los socialistas poden predicar missa, més val que analicen su pacto en Binissalem antes de poner el grito en el cielo con eso del pacto antitransfuguismo. Así las cosas estoy segura que reinará la paz en el municipio gabellí sobre todo porque los contrincantes naturales ahora han aunado fuerzas por el bien de la gobernabilidad del municipio. Que sirvan estas líneas para aplaudir a PP y Més por saber aparcar las diferencias y enfatizar los puntos en común para dar estabilidad al Ayuntamiento. Y a quien no le guste, que se marche, como Fernández".

Es veu que na Rosa i la resta de periodistes dels mitjans insulars i autonòmics beuen en aquestes fonts. Qui vulgui repassar-les comprovarà que el retrat que hem fet és prou fidel:

Xiuxiuejos post-electorals 1: Fernández te les hores comptades
Xiuxiuejos post-electorals 2: Fernández no dimitirá
Xiuxiuejos post-electorals 3: Cadascú explica la fira segons li ha anat
Xiuxiuejos post-electorals 4: Què passa a l'ajuntament
Xiuxiuejos post-electorals 5: I si comparam els resultats del PSOE amb altres municipis?
Xiuxiuejos post-electorals 5: Quatre breus apunts finals
Xiuxiuejos post-electorals 6: Saber guanyar, saber perdre
Xiuxiuejos electorals 7: De l'"habemus pactum" al "coitus interruptus

Ja ho volíem deixar aquí, cinc mesos justs després de les eleccions, però encara farem una repassada general a aquest final i a tot el que fins ara, per prudència, ens hem callat.

BTT & cia