El "Miquel Caldentey" sortint del Port de Sóller, aquarel·la de Roberto Hernández




L'any 2004 en Jaume Rosselló va descobrir el lamentable estat d'abandó en que es trobava el "Miquel Caldentey".

Aquest vaixell va ser encarregat l'any 1913 per Miquel Caldentey Ginard, empresari gabellí que veu com els seus competidors disposen dels seus propis vaixells per al transport de mercaderies, i no es vol quedar enrera. És així que tres anys després, el 8 d'agost de 1916, és avarat a les drassanes Llompart, de Palma, un pailebot de trenta metres d'eslora i cent tones de capacitat a les seves bodegues: el Miquel Caldentey. Es tracta d'un dels darrers vaixells de la seva classe que es construeixen a Mallorca, i en ell es concentren els darrers avanços tècnics navals de l'època.

 

Aquest vaixell es trobava abandonat i en l'actualitat el "Miquel Caldentey" s'està restaurant a Narbona, França. En Jaume Rosselló ha fet una feinada, des del seu bloc,  per difondre la situació del vaixell i criticar la manca d'atenció per part dels responsables polítics mallorquins.     


Ara, ens ha remès una estampa protagonitzada pel pailebot Miquel Caldentey, al que es pot apreciar sortint del Port de Sóller amb tot el seu velàmen estès. Una imatge espectacular.


Més informació:
http://miquelcaldentey.balearweb.net/post/121444