Aquest passat dissabte, acompanyats per en Jaume Morey visitàrem les runes del Campament del Presos, camp de concentració franquista creat per a la construcció d'un camí per accedir a la Talaia Moreia, on es volia instal·lar un canó.

Jaume Morey, autor de dos llibres sobre la Guerra Civil a Artà i un sobre el Campament dels Presos, ens ha fet una presentació del context històric plena de dades i imatges que ens han ajudat a situar-mos. La seva investigació del Campament dels Presos el dugué a entrevistar a alguns dels presos i soldats que hi passaren per conèixer la història de primera mà. També ens va contar els motius pels quals han quedat vestigis del seu pas per l'Alqueria Vella a diferència d'altres camps d'arreu d'Espanya, així com les dures condicions de vida i feina dels presos.

Després hem fet un recorregut a peu pel Parc per veure els diferents llocs on hi queden restes del pas dels presos: on vivien, on agafaven l'aigua per beure, el camí què feren, la ferreria on duien a arreglar les seves eines, ...

Ha estat un matí molt interessant i emotiu.