Image 

 

Dia 17  de juny, el grup excursionista de Capdepera i Cala Rajada va tancar la temporada 2006-2007 amb una sortida a l’illa de sa Dragonera. En total varen ser 39 els caminaires que varen fer l’excursió.   

 

 Image 

 

El viatge és llarg ja que, primer, s’ha de travessar tot Mallorca, fins a l’altre extrem de l’illa (Sant Elm-Andratx). Un cop allà, el grup agafà una petita barca que els va dur al portitxol de sa Dragonera, en el caló d’es Es Lladó. El trajecta permet passar per devora es Pantaleu, una rocota que ja cita Jaume I en el seu Llibre dels Feyts.

 

Image  

 

L’illot de sa Dragonera permet distints itineraris. La majoria del grup va triar pujar al Far Vell o puig de na Pòpia. Es tracta d’una llarga pujada pel vessant sud, per un camí estret però ben marcat; després d’innombrables revolts s’assoleixen els 353 metres, el punt més alt de l’illa.

Image   

 

 La gran quantitat de sargantanes que poblen aquell indret va fer les delícies dels fotògrafs, així com la presència de moltes i moltes gavines, las quals mostraren en tot moment el seu caràcter agressiu, especialment quan els excursionistes s’apropaven als llocs de cria. Des del cim de na Pòpia, que es va fer en molt poc temps,  i després d’un breu descans, es varen fer les fotos de rigor ( per cert,  per uns moments es va perdre de vista l’illa de Mallorca, a causa d’una inesperada boira).  

 

Un altre grup marxà cap al cap de Tramuntana, una caminada més suau, sempre amb Mallorca a l’altre costat. Tampoc els qui optaren per aquesta excursió varen tenir cap problema.Ja de tornada a es Lladó, dinaren tots junts i esperare la barca que els havia de tornar a  Sant Elm. Una mica d’estropeig va remullar alguns dels navegants (els qui es trobaven a la part de proa de la barca). S’ha de dir que durant la jornada el cel va estar parcialment ennigulat, és a dir hi hagué bon temps per a caminar.  El parc de sa Dragonera es troba ben cuidat, amb les senyalitzacions dels itineraris ben marcades, els camins nets i les instal·lacions en bon estat (serveis, llocs amb cobro per estar-hi, bancs i taules per dinar...). Hi ha servei de guiatge que el nostre grup no va emprar. La informació dels fulletons i mapes són exhaustives.  

 

Image  

 

Com dèiem, amb aquesta excursió acaba la temporada 2006/07.

Image 

En breu es convocarà als membres de les Cranques Reumàtiques al dinar anual, per a preparar  el programa de la temporada 2007/08 i per lliurar un CD amb un recull fotogràfic de les excursions fetes fins ara. Ah! Duis idees d’excursions per afer o  feis-nos  saber quina vos agradaria repetir Ara a descansar, a fer caminadetes (per no perdre la forma), anar a la platja i lluir el figurí. Bon estiu a tots!