El Grup excursionista de Capdepera i Cala Rajada, "Cranques reumàtiques" anàrem, aquest mes de febrer, a Sa Costera.

Image

    Diumenge, dia 10 de gener les Cranques Reumàtiques realitzaren un dels itineraris més espectaculars i bells de la Serra de Tramuntana: el camí de Sa Costera de Bàlitx a Cala Tuent.

Image
   Varen ser 27 els excursionistes que començaren, i acabaren, la ruta  que s’inicia al Mirador de Ses Barques, un magnífic balcó a la vall de Sóller amb magnífiques vistes del Port. Des del mateix mirador, agafam un camí empedrat i molt ben senyalitzat que ens permet entrar a Bàlitx. Passem per les cases de Bàlitx d’Amunt,  la font de Bàlitx, Bàlitx d’Enmig (pràcticament en runes) i arribam a Bàlitx d’Avall, on part de les cases s’han convertit en agroturisme, en el fons de la vall. Aquí comenta el bocí més feixuc de l’excursió, pujar al coll de Biniamar. 

Image  

Image

Image

En arribar en aquest punt començam una aspra baixada, enmig d’un alzinar,  que en un moment donat perd pendent i es converteix en un caminoi  més o manco horitzontal  que voreja la mar. Les vistes són impressionants i xino-xano arribam al desviament per arribar a La  fàbrica,unes instal•lacions en es feia electricitat aprofitant un bot d’aigua. Ara queda una casa, unes parets i un safareig immens. El lloc és ideal  per a dinar i descansar.
Image

Image

Image

    Amb la panxa plena enfilam la pujada i, de tornada al camí de Sa Costera, seguim cap el coll de Na Polla, passant vora uns grans penyals. La pujada del coll és suau i tot d’una inicia la baixada cap a la platja de Cala Tuent on ens espera el bus de tornada a Capdepera.

Image

Image

Image

  foto de grup

El mes vinent anirem al Galatzó. ATENCIÓ canvi de data: sortirem dia 2 de març