L'Agrupació Castell de Capdepera oferí una magnífica mostra de ball de bot


 

Diuen que no hi ha com un bon començar i un bon acabar. Com a primer dia de festa a Capdepera, en el marc de les festes d'estiu de Sant Bartomeu, després dels passa-carrers i el Pregó, l'Agrupació Castell de Capdepera, oferí per segon any consecutiu una magnífica Mostra de Ball de Bot.



En una nit molt calorosa, amb la plaça plena de gent que esperava el començament, els balladors de l'Escola de Ball i els de l'Agrupació feren entrada de la mà a la plaça, fins al ben mig, després d'un petit passeig pel carrer major, acompanyats per un petit grup de músics.



En primer lloc, sortí l'escola de ball de l'agrupació, amb els nins i nines més petits, acompanyats per alguns balladors que ja passen a fer els primers balls amb l'agrupació. Amb na Cati Tous al capdavant, amb paciència i mestria, ens va deixar mostra del treball que es fa i ens oferiren un ventall de balls que supera de bon tros tot el que ens havíem ofert fins al dia d'avui, i amb el seu posat i espontaneïtat des del més petit al més gran, feren esclatar les mamballetes de tots els presents. Entre altres balls, ens oferiren "Jo i un pastor", "Pitgen sa neu", "La Balanguera", "Copeo matancer" i els "Boleros sevillanos".



Seguidament, l'Agrupació Castell de Capdepera no ens va decebre i ens oferí una mostra de balls molt diversos, plens de bellesa artística i compenetració, l'espectacle amb majúscules que ens oferiren els balladors de l'agrupació. Tot mudats, amb posat, alegria i ben conjuntats, els balladors, de la mà i els ensenyaments d'en Joan Ramon Esteva i l'acompanyament musical, que una vegada més ens va fer vibrar amb les tonades populars, un a un s'anaren succeint els balls i les cançons.









En un ampli espai enmig de la Plaça des Sitjar, ens oferiren un verdader espectacle de passos, voltes i bots, balls en parella, en rotllana, en fila..., que deixaven bocabadats als assistents, que ho recompensaren amb les seves mamballetes i a vegades amb "olés", "bravos" i esclafits d'emoció. Balls dels quals no en podríem destacar-ne cap, perquè tots ells tenen el seu encant, però si cal ressaltar-ne algun, recordem el ball final de “La Bullanguera”, en un continu entrar i sortir i intercanvi de parelles, amb la gran rotllana final on participen tots els balladors, i acabaren plegats davant un esplèndid públic, que va sabre premiar l'esforç.





Acabada la mostra de ball de l'Agrupació Castell de Capdepera i com és costum, es va donar pas al ball obert. En aquesta ocasió, els incombustibles Sonadors de Jotes i Mateixes de Capdepera, no pogueren sonar per indisposició d'en Pep Vila, i per això, improvisadament, els sonadors de l'agrupació acompanyaren als balladors gabellins i alguns vinguts de fora, que ompliren la plaça amb rotllanes o parelles que no deixaren de sortir a ballar, per fer un bon grapat de balls improvisant fins acabar rebentats. Pel que vàrem veure, l'agrupació i escola de ball, sembla que gaudeix d'un bon moment, comptant amb un bon nombre de ballarins i una gran qualitat d'execució.







Per Molts Anys al Castell de Capdepera!!!