Any 2000. I Premi Cap Vermell

Image

Dia 3 de febrer de 2001, en el restaurant “Sa Sínia”, va tenir lloc la festa de concessió d’aquell I Premi Cap Vermell. El president de la nostra Associació, Pep Terrassa, va pronunciar un discurs del qual n’extreim un paràgraf que, pensam, resumeix perfectament els motius de la distinció en la persona de Joan Rai. Són aquestes:

“En futures edicions, el PREMI CAP VERMELL el concedirem d’acord a les orientacions que vosaltres mateixos, els nostres lectors, ens faceu arribar per mitjà de les butlletes que mensualment apareixeran a la revista. Però atorgar aquest primer premi, el que ha d’encetar una sèrie que esperam que s’allargui en el temps indefinidament, és un privilegi que ens hem volgut reservar en exclusiva els qui feim la revista. Esperam que n’entendreu els motius. I és que nosaltres teníem un deute de gratitud cap a una persona que, en molts d’aspectes, ha conferit una identitat a la publicació, li ha idonat caràcter i l’ha impulsada cap a aquest present que ara festejam. I si avui no segueix vessant a les nostres pàgines tot el seu cabal creatiu, amb la mateixa assiduïtat d’abans, és gairebé per prescripció facultativa. Ens estam referint, com ja haureu intuït, a JOAN NEBOT VAQUER, en JOAN RAI. A més, amb aquesta personificació, d’alguna manera, també volem reconèixer la tasca de totes aquelles persones que, en un moment o l’altre, han fet part del nostre projecte i han contribuït a empènyer lo un dia, una setmana o deu d’aquests vints anys que duim a l’esquena. A totes aquestes persones, la llista de les quals és massa llarga com per a recitar-la en aquests moments, de tot cor, sincerament, moltíssimes de gràcies.”

En Suso Rexach i en Manolo Muntaner poaren la nota musical a la vetlada.

Poca cosa hi podem afegir, sinó recordar que Joan Rai, ja traspassat, continua viu en el nostre record. Segurament, home modern com era, també s’hauria engrescat amb el projecte digital que hem emprès. Vista en perspectiva, ens sembla que concedir-li el nostre primer premi va ser un encert absolut.