Any 2004. V Premis Cap Vermell

Image

 

Vàrem dir, aquell febrer de 2005, que justificar la concessió del Premi Cap Vermell a la Confraria de Pescadors, era molt senzill, perquè la seva dilatada trajectòria de servei públic era abassegadora i fora de tota discussió. Entre moltes altres coses que, en l’acte de lliurament es varen dir, i que quedaren recollides a les pàgines de la nostra revista, n’extreim aquest paràgraf:

“Com sabeu, en el cas del PREMI CAP VERMELL, nosaltres atenem prioritàriament el vessant social de les persones i entitats a qui atorgam el guardó. Ens importen l’actitud d’entrega desinteressada, l’altruisme, la solidaritat i el compromís amb la societat d’aquest poble. I en aquest sentit, també, la CONFRARIA DE PESCADORS està donant exemples diaris que la fan més que mereixedora de rebre un premi que, insistim, sou vosaltres mateixos, amb els vostres vots, els qui l’atorgau. A la Confraria la trobam darrere aquest gran esdeveniment en què s’ha convertit la Mostra de la Llampuga, una fira que, és cert, té per objectiu promocionar un producte de la pesca, però també serveix per donar a conèixer Cala Rajada més enllà de la imatge d’estereotip turístic i que transcendeix econòmicament a tot el poble. I això, a la Confraria, li reporta moltes hores de feina i molts de maldepcaps. Però, a la Confraria també la trobam darrere les festes del Carme, un encontre que obre les portes del moll de pinte en ample, a la comunitat tota. En aquesta lúdica conjuntura, l’esforç dels mariners de Cala Rajada es torna ocasió de convivència i, una vegada més, de projecció exterior des dels aspectes més genuïns i patrimonials. A la Confraria la trobam, per fi, en tot lloc i ocasió en què la seva presència i la seva aportació són requerides, ja sigui una fideuà per a la Marxa del Tren de Llevant, ja un sopar per a les obres de l’església...”

El Patró Major, Bernat Martí, acompanyat de tots els membres de la junta de la Confraria, va recollir el premi, com sempre de mans del nostre president Pep Terrassa. Actuà en aquella vetlada l’agrupació “Castell de Capdepera”, i el vicepatró major, Joan Ramon Esteva, i la seva dona, Bàrbara Gayà, ens delitaren ballant una mateixa.


Image