Reportatge fotogràfic de Sant Antoni a Cala Rajada













    Dissabte dia 24, a les 15 hores, puntual com un rellotge, s’oferí el primer ball a la sortida de ca l’obrer  Toni Moll. Arrancava així la festa de Sant Antoni en versió cala-rajadera, amb una gran participació i un públic entregat a la festa. Pocs minuts després, un riu de gent, acompanyat per la Banda, arribà a la plaça de l’església on es trobaren els dos dimonis, que ballaren plegats i romperen la creu de mata. Després vingué el llarg itinerari de la capta per tot Cala Rajada.

Image
  
   Enguany hi tornà a haver un ball amb els dimonis d’Artà i també hi foren presents els dimonis de Son Servera, tot un espectacle.

Image

Image

Image

   Malgrat el vent, que a la llarga provocà la supressió dels foguerons,  podem dir que el cercavila  s’ha consolidat  i hi ha un genter que hi participa.

ImageImage

   No podem dir el mateix de l’encesa dels foguerons. Davant la notícia que enguany no s’encendrien, poca gent s’animà a sortir al carrer, de fet el vent resultà molt incòmode. En alguns foguerons feren torrades amb bidons i carbó per als amics, ja que com hem comentat era poca la gent que circulava. Entre aquests, els més animats resultaren els d’Ona Verda o Judo Reshinkan.  


Image

Image

   Diumenge, la calvalcada tornà a ser molt lluïda, amb la participació de molts de cavalls i cavallistes, alguns dels quals feren veritables meravelles i aixecaren moltes mamballetes del públic.


Image

Image

Image

Image

   Estava previst que els foguerons de Cala Rajada es poguessin encendre, els qui ho vulguessin fer,  el mateix  diumenge.
   S’ha de dir que aquesta vegada no hi ha hagut les proves per a cavallistes a sa Gravera, ja que aquesta zona està habilitada com a camp de futbol.




   I així acaba una de les festes més sentides de Capdepera i Cala Rajada. Ja només queden uns quants dies..., per al proper Sant Antoni!