Vídeo del clam i del combat de glosadores.


La picarolada de Sant Antoni s’ha consolida any rere any com un element original de la festa. Propi en el sentit de genuïnament gabellí i propi com a sentit. La volta  amb sortida i arribada a la plaça de L’Orient fent sonar els picarols i corns.





Una vegada més la participació ha estat multitudinària i han omplert els carrers, fet que se va fer més evident a la costa de Can Capet, a ca ses Vergeres, on s’ha fet el clam. Enguany la clametera ha estat na Sally von Stunzner-Karbe, cavallista que any rere any és present a les beneïdes.










Després de la convidada a la festa i cantades les cançons pròpies de Sant Antoni se repartiren crespells pels assistents i marxàrem cap a la plaça de L’Orient on esperava una xocolatada. Donada la gran participació la xocolata i la coca dolça s’acabà completament. Es comentava que el bon temps, realment va fer un capvespre molt agradós.



En acabar la xocolatada, un bon nombre de participants se desplaçà al teatre de Capdepera fins omplir-lo de gom a gom per escoltar el combat de glosat de Alicia Olivares, Mateu Matas “Xurí” i Maribel Servera.

Na Marisa Cabrer va ser l’encarregada de fer la presentació en nom de l’Obreria, amb aquestes paraules

A jo m’ha tocat mig improvisar,
Perquè ara m’han informat
Que vos he de presentar
Maribel Servera, Mateu Xurí i Alicia Olivares,
Aquí per tots vosaltres.
Esperem que com cada any
Una bona estona ens facin passar
I enguany serà salat,
Perquè un home des dues dones serà atacat...
Disfrutau.
Visca sant Antoni!
 

Un combat prou divertit en el que les dues glosadores “picaren” a en Mateu, feren referències al pacte PP-Més i Sa Pedruscada, acabant amb elogis al poble de Capdepera i les festes de Sant Antoni en el nostre poble.