Dimarts, dia 6 de juliol, va tenir lloc la presentació del llibre de Jaume Fuster "Mirant el silenci". La presentació va ser tot un èxit, tant per la presència de públic com pel compliment de les normes de protecció COVID i l'ús de les mascaretes protectores.

L'Associació de Festes del Carme s'encarregà de preparar l'acte. Un esdeveniment senzill, que comptà amb les intervencions de l'autor, Jaume Fuster, de Pere Joan Tous "Siurell", Llucià Sirer "Rinyon" i el periodista Miquel Piris.



Mentre el públic ocupava el seu seient, el duo Jazz club sound  amenitzà l'espera i, per evitar aglomeracions, s'inicià la signatura i dedicatòries de llibres.



En Xisco Campins va fer de presentador de l'acte donant veu a Pere J. Tous, que ha escrit l'epíleg, el qual va dirigir unes paraules al públic contextualitzant el llibre a l'època en què es desenvolupa la història. Acte seguit en Llucià Sirer, va comentar la seva participació en el llibre, "bàsicament llegir unes quantes vegades els texts i fer cafès amb l'autor".



En Miquel Piris donà peu a la presentació d'en Jaume Fuster, primer comentant l'efecte que li havia fet el llibre i després parlant amb l'autor en una mena d'entrevista. Un dels aspectes tractats va ser el tractament lingüístic i la possible relació d'indrets i personatges ficticis i reals.



En acabar la presentació els assistents van ser obsequiats amb unes botelletes de pomada "per dur a casa", cloent l'esdeveniment amb l'actuació de Jazz club sound  i la signatura de llibres.



Un acte senzill i emotiu, a l'alçada del llibre que es presentà. Mirant el Silenci serà tot un esdeveniment editorial gabellí que, segons el nostre particular pensar, donarà hores de plaer en la lectura.