Batucap coordina de manera excel·lent una jornada de batucades marcada per la forta calor.



Diumenge dia 7 de juliol de 2019, un dia càlid amb molta xafogor, va ser l'escollit per a la VI trobada de batucades. La partida va ser puntual, a les 19h, quan totes les colles estaven en el punt de partida de na Ferradura.



Primerament, un total de 11 batucades es concentraren en aquest entorn, que l'any passat s'havia proposat a son Moll; el trajecte així ha quedat reduït i d'aquesta manera ha estat molt millor, perquè la durada era molt més adequada. Els BATUCAP, amb les camisetes roses, esperaven al moll, mentre s'acabaven de maquillar, amb les xarxes en una pintura que imitava l'escata d'un peix. Es coordinaren viatges per portar els conductors i les aigües, que havien de quedar en un principi a la plaça Castellet. En una aventura de viatges amb somriures sense filtres.





Seguidament, els grups esperaven impacients la sortida, tothom estava pendent i animós per partir, els renous de les caixes ja es començaven a sentir, així com els dels bombos. Els estendards estaven preparats i tothom volia començar a sonar. Els Batucap varen ser el grup capdavanter. Els estrangers i els vilatans esperaven impacients el pas d'aquest estol de batucaires que venien de diferents indrets de Mallorca: "BATUCAP" de Capdepera, "MANAFOC", de Manacor, "HIACHAT" de Santa Margalida, "TREMOLARTÀ" d'Artà, "PETRUKADA" de Petra, "TERRAROJA" de Campos, "Sandungueros" de Lloseta i "GORIMBA" de Selva, també els "Espia tocats" de Felanitx i "Batua-Al MÓN QUIN REBOMBORI" de Sóller i Bunyola, i així fins a un total d'onze batucades, que repartiren el ritme i la música, ademés del bon ambient, en una jornada calorosa, que va desembocar en un ambient festiu, on tothom esperava de costat a costat del passeig, per veure les comparses, algunes d'elles molt originals, com les coreografies circulars, i les esteses en terra de grups com el "Manafoc", de negre, ordenats i amb bon ritme varen ser els batucaires d'Inca, que emocionaren com els seus altres companys. Les aigües es repartien i la coordinadora no aturava d'anar amunt i avall de la festa, per saber quantes comparses encara quedaven fins arribar al final. Les comparses estaven genialment dirigides per a uns directors que animaven amb una força inusitada, a la llum d'un sol que encalentia les escultures de Gustavo, amb un ritme al carrer digne de la samba sandunguera més brasilera a l'estil Carlinhos Brown, però amb el toc illenc que li posava cada poble.



Posteriorment, una serp multicolor i de bon ritme s'estenia al llarg del passeig i només era refrescada per un tímid oratge que era una benedicció per aquests sacrificats tamborers. Els joves fotògrafs aprofitaven qualsevol instantània per captar els colors blancs i roses d'algunes comparses, així com els bombos a l'aire en curioses formes acrobàtiques, més properes a l'espectacle de circ. També divertits números de pèrdua de baquetes que redolaven per terra. Tota la gresca era una joia pels assistents a la trobada, que d'any en any, s'ha consolidat, mentre s'ha gaudit d'uns amfitrions de luxe, els BATUCAP, que amb l'alegria que els caracteritza i una sensibilitat fora de mida han sabut dur a bon port la "VI trobada de BATUCADES".









Finalment, les batucades es concentraren al moll en un escenari preparat per a l'ocasió, on Marga va conduir l'acte final en una tamborinada que recordava aquelles concentracions de ritmes ancestrals que formen part ja d'una tradició que gairebé ja s'ha institucionalitzat. Totes les percusions alhora feren retronar el terra del moll en un rebombori que era digne de l'èpica dels exèrcits més preparats. Esperem que l'any vinent sigui una continuació d'aquest, que ha estat diferent als d'altres anys. BATUCAP...DEPERA a les festes del Carme ja ha sonat, per si no quedava clar, unes postres excel·lents per unes festes dolces, dolces!

Tot era a punt per degustar una exquisita paella dels masterchefs locals.

                                                                                                                                            
Joan Cabalgante Guasp

 


Cap Vermell ha obert una galeria de fotos a FACEBOOK anomentat EL CARME CARA A CARA, la visita, ho paga!

https://www.facebook.com/pg/capvermell.org/photos/?tab=album&album_id=2294124000694516



El facebook de BATUCAP també te un extens reportatge amb vídeos de la trobada

https://www.facebook.com/batucap.capdepera/