L'homenatge juntà les bandes de música d'Artà i Capdepera


 

Dissabte, 20 d’abril, a la plaça d’Es Sitjar se celebrà el concert conjunt de les Bandes de Música d’Artà i Capdepera, en el marc del cicle de “Concerts i Festivals de Bandes de Música de Mallorca 2024”, organitzat per la Federació de Bandes amb el suport del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Capdepera. Feia molts d’anys que no tocaven juntes les bandes dels pobles veïnats i ho van fer en homenatge al compositor gabellí ( se recordà que era de pare artanenc i mare gabellina, però nasqué a Capdepera) Baltasar Moyà Sancho.
 

Després de la benvinguda al públic i a la Banda d’Artà, per part de Agustí Esteva, president de la Banda de Capdepera, s’inicià el concert.
 

Primerament la nombrosa Banda d’Artà, sota la direcció de Joan Moyà Servera, interpretà tres peces musicals: el pasdoble “A fer punyetes” d’Andreu Vidal Siquier, el “Bolero per a Lluis” d’Azael Tormo Muñoz i “Benny Goodman Memories” de Benny Goodman amb arranjaments de Naohito Iwai.
 

La Banda de Música de Capdepera sota la direcció de Març Forteza Juan interpretaren el pasdoble “El gato Montés” de Manuel Panella,  “Ammerland” de Jacob de Haan i “Coldplay in Synphony” de Bert Appermont.


 

L’homenatge a Baltasar Moyà ha consistit en la interpretació de dues peces del compositor gabellí a càrrec de les dues bandes conjuntament.

 

Primerament l’obra  “ Noche de verbena” dirigida per Joan Moyà Servera.
 

I la segona obra, amb la que es tancà el concert, va ser “El buen acierto” dirigida per Marc Forteza.
 



Desprès del concert se lliurà uns rams de flors als directors i un bell obsequi al president de la banda d’Artà, qui convidà a la Banda de Capdepera  a un concert conjunt a Artà.







Malgrat el temps fos una mica ventós, l'esdevemniment omplí la plaça des Sitjar.