En el marc del programa del Cicle de conferències “ Conèixer el Patrimoni“ organitzat per l’Arxiu Municipal de Capdepera, se van dur a terme les  dues darreres xerrades, aquestes dedicades a Cala Rajada.

Amb una bona quantitat d’imatges de Cala Rajada van anar comentant les distintes etapes del nucli urbà, la distribució en “els tres barris” que la conformaven”  i la seva evolució cap a l’estructura actual.

Per concloure el cicle van programar una sortida en vaixell per la costa. Dijous, 4 de maig, vam sortir del port de Cala Rajada amb el catamarà de Mayurca Yachting per gentilesa de Joan Serrano. Tot un luxe, ja que a l’interès de la navegació i  la visió de la costa gabellina, s’ha d’afegir l’atenció rebuda de tots els empleats.

Abans de sortir en Joan Serrano ens va donar la benvinguda i comentà algunes normes bàsiques durant la navegació.



Després de sortir de Cala Rajada, ens dirigírem cap a Sa Mesquida, passant pel Faralló de Cala Gat i el far, aturant-nos a Cala Agulla, es Gulló i la punta d’Es Freu.

De tornada, sense costejar, vam enfilar cap a Son Moll, sa Pedruscada, es Carregador, sa Cala i el Cap Vermell, fins arribar a Canyamel on giràrem cap a Cala Rajada.

Durant tot el recorregut, na Maria Massanet va anar explicant alguns aspectes que havien vist a les conferències realitzades a l'arxiu.



La travessia va ser tot un plaer, amb un temps excel·lent, bona visibilitat i una mar relativament tranquil. Inclús els dofins comparegueren al voltant del vaixell i també vam poder veure els virots que es dirigien cap a dins de la mar.

Insistim en l’agraïment a na Maria Massanet i a en Gori Rexach per oferir aquestes interessants conferències, al personal de navegació i a la propietat del catamarà per oferir-lo de forma desinteressada, per oferir aquest tancament d’or de les conferències. Per cert ens comentaren que era el primer viatge de la temporada.