Dimarts, 27 de setembre, va tenir lloc la inauguració de l’exposició  “Carn” de l’artista Amparo Sard, en la sala d’exposicions del Centre Cap Vermell.


 
L’obra exposada mostra peces realitzades amb diferents tècniques i mides. Hi trobarem obres realitzades amb punts que delimiten dibuixos en el paper blanc, altres fetes amb fibra de vidre i petites escultures. També es projecta un vídeo molt interessant.





En l’acte de presentació, el regidor de cultura, Pere Terrassa, va mostrar la seva satisfacció per poder oferir en el Cap Vermell la primera exposició d’art actual i agraí la presència de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàric, d’Amparo Sard i el comissari de l’exposició Fernando Gómez de la Cuesta.



Per la seva banda Fernando Gómez, va comentar que el projecte té molt d’íntim i personal: “ Carn des de l’enunciat ja ens condiciona a pensar en un projecte que te que veure amb l’artista i el seu món”. Ens parlà de com l’artista treballa la forma del concepte, no va directament al bessó  sinó que va als punts fronterers, als límits on les coses entren en fricció. En aquesta exposició comentà “ trobarem la metàfora d’una bellesa, podríem dir sinistra, del que és l’acte de crear per l’artista. Ella es desprèn de les seves entranyes, de la seves vísceres, de la seva carn, de la seva pell ... dels elements que els són propis i els ofereix al públic...”.



Per la seva banda Amparo Sard, després dels agraïments, va comentar que "de vegades costa entendre la mescla de les imatges narratives que són als papers, les peces més antigues (la línia de treball amb la que es va donar a conèixer), i la seva evolució que ha anat perdent l’element narratiu”.  Sembla que a partir de les primeres imatges, amb cossos oberts, hagués elements que volen sortir i la visió que s’ofereix ens apropa com si miressin amb un microscopi fins arribar al punt oposat que ens mostra un bocí de carn.  Enmig s’hi troba el misteri estrany,  com expressa Eugenio Trias a “Lo bello y lo siniestro “ una obra clau per comprendre la història de les idees estètiques i de la teoria de l’art.  Com comentà Amparo Sard “Avui en dia l’art pretén remoure de forma eficient, amb imatges d’intuïció i perill”.

La presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics comentà la importància de donar a conèixer els nostres artistes, tant a les Illes Balears com a l’exterior i la importància que va tenir l’art durant l’època de confinament del COVID.

El batle de Capdepera acabà la ronda d’intervencions de la presentació elogiant a l’artista i el fet que es dediqui a ensenyar a futurs artistes a l’Escola Universitària.

Acabades els discursos se va brindar amb una copa de cava i sortiren a l’exterior, ja fosca, per veure dues peces que s’exposen al passeig marítim:  “Impasse” és una peça feta fa uns anys i  “Salvavidas”  que s’ha creat per a l’exposició.



Una exposició de gran volada donat el prestigi i nivell artístic de l'autora i que estarà a Cala Rajada fins dia 18 de desembre.




Les peces del passeig Marítim

"Impase"


"Salvavidas"

 Instal·lació de "Salvavidas"