La calor no impedí que es realitzàs un gran festival líric emmarcat dins les festes de Sant Roc
 


Diumenge, 14 d’agost de 2022, en el Centre Cultural Cap Vermell, es va dur a terme una gran gala lírica protagonitzada per la soprano Marta Bauzà, el tenor Antoni Lliteres i el pianista Jesús López. De mica en mica, el públic es va apropar a l’auditori i va ser rebut cordialment. La xafogor de la sala es va veure suplida pels ventiladors, a manca d'aire condicionat.
 



Primerament, de manera enèrgica els tres músics sortiren a l’escenari amb ganes de donar un bon concert, l’artanenc Antoni Lliteres obrí l’esdeveniment amb unes breus paraules de presentació, mentre agraïa l’assistència d’un públic correctíssim, i també aprofità l'avinentesa per disculpar-se perquè per mor d’haver contret la Covid, fet que el va fer haver de canviar una cançó del repertori (cantà l’ària Una furtiva lagrima), ja que comentava que si havia d’arribar a les notes més agudes, les cordes vocals se’n ressentirien. Tot i així, aquest petit contratemps no es va notar gens en l’execució de les obres, ans el contrari: la intensitat i l’entrega del nostrat tenor va ser d’allò més, fins el punt que el públic gabellí i el cala-rajadader haurien d’apreciar encara més tenir un valor d’aquestes característiques dins la comarca, tot i que quedà palesa l’estima que li tenen a Cala Rajada. Fins i tot ell feia broma dels petits matisos entre ser d’una banda i d’una altra que feren alegrar encara més el públic assistent i oblidar-se una mica més de la calor, que per cert, devien patir encara més els músics, degut al vestuari i a la il·luminació sobre l’escenari.
 

Seguidament, el concert s’obrí amb Lo que diu una cançó, una peça importantíssima dins el repertori de cançons mallorquines, a partir d’un poema de Costa i Llobera. La música va ser de Miquel Capllonch. Acte seguit les dues veus cantaren Per entrar en els teus ulls d’Isidor Marí amb notes d’Antoni Parera Fons. Al recital tampoc hi faltà la peça Maig amb música d’Eduard Toldrà i lletra de Trinitat Catasús. 

Després, la segona part del concert presentà peces tan apassionades com ¡No puede ser! La tabernera del puerto (P. Sorozábal) o No corté más que una rosa del mateix compositor. L’actuació de na Marta Bauzà també va ser impecable, que posava de manifest la seva formació, amb estudis al Conservatori Superior del Liceu, i a Stuttgart amb Francisco Araiza. El concert que oferiren duia per títol el nom de «Perenne», perquè la seva actuació ho va ser, d’aquelles que es recordaran durant molt i molt de temps. El xàfec estival no impedí gaudir d’un concert d’alt nivell, digne dels millors escenaris, com aquest tan nostrat Auditori del Centre Cultural Cap Vermell, que mai no es queda petit per aquests tipus d’esdeveniments. Les notes d’aquelles veus anaven i venien i feien emocionar un auditori que va saber agrair el gest i l’esforç dels intèrprets.
 

Finalment, també cal destacar la interpretació del pianista Jesús López, qui també s’entregà per complet al concert, fins al punt gairebé de l’extenuació, degut a la intensa calor. El concert va sortir redó, i serví com a garlanda d’unes festes que si bé han de diversificar els actes, també han de saber mantenir el llistó de la qualitat cultural ben alt. Crec que fins ara s’ha aconseguit. Tot i que sigui a força de ventiladors! Esperem que l’any que ve es pugui repetir, perquè el tenor arribi encara fins a les notes més altes.



Enhorabona als organitzadors!

Joan Cabalgante i Guasp