Steve Afif ha estat el protagonista de la "Festa de la Llum" que cada any organitza el Centre Melis Cursach. Nascut a Alexandria (Egipte), amb 13 anys marxà a Londres i a finals dels 60 fixà la seva residència a Mallorca, on encara treballa. Aquest estiu, durant el mes d'agost, va exposar al Centre Cap Vermell i donà l'escultura  "Ararat" a Capdepera.



Així, dia 16 de desembre se va inaugurar la instal·lació "PLÁSTICO" al Centre Melis Cursach, visible des de la finestra del carrer Centre (se podrà visitar entre dia 16 de desembre i 9 de gener). Es tracta d'un toc d'atenció sobre l'ús i abús del plàstic en unes festes tan consumistes com s'han convertit, ara per ara, les festes de Nadal.









Així ha vist FITWI -4 la presentació:


Després de la presentació de lainstal·lació al CMC, s'inaugurà la nova ubicació de l'escultura  "ARARAT" donada per Steve Afif al poble de Capdepera. Fins ara es trobava al jardi del Centre Melis, però hi havia l'intenció de dur-lo a les voltes de Can Creu d'Inca, actual ajuntament.







Aquesta escultura de planxa de coure, zinc i soldadura de 240x90x70 cms, és un regal de STEVE AFIF al poble de Capdepera i representa la muntanya sagrada situada a la frontera entre Turquia, Armènia, Iran i Azerbaiyan, a la zona on es trobava l'antic regne d'Urartu. És el lloc on la Tora, la Bíblia i el Coran situen el relat del diluvi universal. Tal com ho relata la Gènesi, és on va quedar l'arca de Noe després de 40 dies i 40 nits de pluja ininterrompuda.



Durant l'inauguració, na Carme Alzina Moll juntament amb Marta Perelló van oferir un preciós concert de violí i violoncel, per a gaudi dels assistents.


 

Informació de l'escultura "ARARAT" de Stevi Afif (Maria Massanet i Gori Rexach)