La banda serverina interpretà cançons del seu nou àlbum, però també temes antics i coneguts

 

Dissabte 25, a les 21 h, a l'Auditori del Centre cultural Cap Vermell de Cala Rajada, el grup de rock català Anegats realitzà un magnífic concert. La banda liderada per Pep Álvarez, Josep Joan Umbert i Paco González, amb una formació acústica i intimista encetaren l'actuació amb un dels temes més coneguts, per anar a poc a poc, presentant temes del seu nou treball, Retorn, tot i que la banda musical, mai no se n'ha anat i és ben rebuda per la contrada gabellina.
 

Primerament, gairebé un centenar de persones es congregaren en un auditori que complia totes les mesures de seguretat i on la gent tenia moltes ganes d'escoltar els temes d'aquesta banda que ja porta més de 25 anys sobre els escenaris, que se diu aviat. Amb cançons divertides i desenfadades varen començar a animar els presents a la festa en un ambient càlid i intimista. Però no totes varen ser composicions divertides, sinó que també hi hagué lloc per noves composicions de caire més seriós i emotivament més pregones. De totes maneres, el grup no abandonà el seu humor i la seva nota temàtica sobre Mallorca. Així, cançons com a Tramuntana retornaren aquella essència illenca que tant els ha caracteritzat i que gairebé han aconseguit universalitzar.
 



Seguidament, s’ha de dir que els temes del seu àlbum Retorn, serviren per donar a conèixer un nou repertori que ja frissava per sortir a la llum: cançons com Somia gran, Aprenent, Animals,  Eima i coratge (que serví per tancar el concert), varen ser un plat fabulós per a un vespre màgic i ple d’emocions reviscudes i noves que entusiasmaren el públic calarrajader, que va tenir el privilegi de gaudir d’un bon concert en un lloc preparat per a l’ocasió. Pep presentà les cançons d’una manera pausada, com un narrador d’antany, que mantén el bon contacte amb el públic; comentà que els 14 temes, per indicacions de la discogràfica no els havien presentat del cop, i que a poc a poc, agafaran el cos i la forma i seran coneguts pel gran públic. En una d’aquestes presentacions, que va ser molt emotiva, Pep relatà com sorgí la introducció d’En el frente de Teruel, quan l’àvia del guitarrista els hi recità la poesia sobre la guerra, que ells aviat enregistraren de manera improvisada amb una gravadora. El cantant també comentà que el disc sorgí d’una època pandèmica, que narrà com un fet amb el que es solidaritzà la banda, així com amb els pescadors de Cala Rajada, de qui n’extreu una lliçó de feina i coratge que va voler deixar clara des del primer moment, a banda de ser una gent, gairebé els únics que han tingut iniciatives, perquè les activitats tan culturals com festives mantinguessin viu l’esperit del poble, per a ells la seva mirada! Destacà també l’actuació d’Ali Domínguez, que amb el seu violí creà dolces melodies, gairebé catàrtiques.

Finalment, sonaren cançons com Paraula de senyor, que Pep ja havia convidat al públic a formar part d’aquesta segona part del concert, en una aclucada d’ull cap als fidels seguidors. El concert es pot considerar, si atenem al criteri de Biel Barona, com uns dels més bons que ha donat la banda darrerament. I és que l’ambient, les circumstàncies, el lloc varen ser ideals per crear una atmosfera idònia perquè el grup sonàs amb les millors condicions.



A tots ells, des de Cap Vermell, gràcies i l’enhorabona per aquest Retorn! 

Joan Cabalgante i Guasp