Dijous 5 de novembre va tenir lloc la primera projecció d'un documental de  la programació de Cinema Lliure 2020, a la biblioteca de Cala Rajada. Cinema Lliure és una proposta amb l’intenció de fomentar el gènere documental a l’àrea cultural de parla catalana, abordant una temàtica molt variada.

Aquest primer documental projectat a la biblioteca recupera la figura de Baltasar Samper, un gran músic mallorquí poc conegut a les illes. El documental del 2018, va ser dirigit per Victòria Morell. " El músic i compositor mallorquí Baltasar Samper (1888-1966) és el protagonista d'aquesta pel·lícula que descobreix el buit cultural que va provocar el conflicte bèl·lic més gran patit a Espanya en els últims temps. La guerra civil i el posterior exili de més de mig milió d'espanyols i espanyoles. És el reflex del drama de la guerra. Un viatge musical per la història d'un artista que va brillar i es va apagar a Mèxic, allunyat de l’escalf que un dia va rebre per la seva música."


A més de fer un recorregut biogràfic, diversos especialistes valoren la seva obra. La realització resulta impecable, amb unes belles imatges i una gran feina documental. 

Un documental molt interessant, que dissortadament comptà amb un públic minoritari que el valorà molt positivament. 

Les properes propostes són dia 12 de novembre a les 19,30 hores, amb "Lladres de temps" ; i dia 19 de novembre.