Junkera, Velez i Cotler, tres virtuosos a sa Torre Cega

Image

L'esperada actuació de Kepa Junkera a les XX Serenates d'Estiu, va satisfer plenament l'expectació aixecada. El públic que omplia l'escalonada de can March es va rendir a la tècnica de l'acordionista basc, al seu sentit del ritme i de la improvisació, i a la màgia d'una música d'arrels basques però que ha evolucionat fins a situar-se en un punt central del que s'ha vengut a anomenar "world music".

Image

I si, qui més qui menys, sabia què podia esperar de l'acutació de Kepa Junkera, la sorpresa va saltar amb les intervencions del percussionista Glen Velez. Tot allò que el programa del festival anunciava es va complir amb escreix, i els assistents es trobaren, de front, amb un dels instrumentistes més sorprenents que han passat per sa Torre Cega. Velez va fer una autèntica exhibició, d'aquelles que mereixen el qualificatiu d'extraordinàries i excepcionals.

Image

Lori Cotler, de la seva banda, va posar el contrapunt vocal a la vetlada i, en molts de moments, es va sumar al concert com un instrument més. La seva veu, per moments, va semblar un altre dels tambors de Velez. Els duets que tots dos oferiren foren un prodigi de coordinació i de tècnica vocal.

Image

Acabada l'actuació, Kepa Junkera oferí una entrevista a Capdepera Ràdio i a "Cap Vermell". A la foto el veim amb el regidor i conductor del programa "Àcid folklòrik", Sebastià Sureda; amb Gabriel Flaquer, director de l'emissora local; i amb Paco Galian, repòrter d'aquesta pàgina.

 

En fi: el pas d'aquest trio de músics per les Serenates d'Estiu marcà, per a molts dels assistents, un dels cims de qualitat més alts del seu historial.