Dissabte, 18  de gener, Pere Orpí presentà al teatre de Capdepera el seu llibre “VERSOS PER CANTAR”. L’obra de Pere Orpí és un recull de totes les lletres de seves cançons, un bon nombre de partitures i la seva gravació en tres CD. Cap Vermell ha participat en l’edició d’aquest llibre que, en devers 500 pàgines, agombola tota una vida de creació artística.
 

La presentació va tenir dues parts ben diferenciades. La primera va incloure tota una sèrie de parlaments coordinats per Joan Cabalgante. Primer Joan Genovard va llegir l’intervenció de mossèn Sebastià Salom, qui va disculpar la seva absència. Acte seguit  va parlar el gabellí Nadal Bernat, responsable de Patrimoni de la diòcesi de Mallorca. Pere Orpí va centrar a seva intervenció en descriure el contingut del llibre i l’organització del material que inclou. El batle de Capdepera acabà l’acte posant èmfasi en la importància de fixar en un llibre tota la producció literària de Pere Orpí.


 

La segona part estava dedicada a les actuacions musicals. Presentats pel propi Pere Orpí distints grups van cantar les seves cançons.
 

En aquest video teniu totes les cançons:





L’agrupacióo  Aires Gabellins va cantar  Cançó de sa Revetla (música de Bartomeu Calatayud) i  Castell de Capdepera (mateixa; música de Bartomeu Calatayud).

Joana Colom va interpretar Esperança nostra (música de Joana Colom)

 

Biel Barona interpretà l’Himne dels Rodamons de Son Macià (música de Francesc Ramis).
 

La Coral Verge del Carme va cantar  Bona nit  (cançó de Nadal; música de Bartomeu Calatayud), Pastors de la Serra (cançó de Nadal; música de Bartomeu Calatayud) i Pescador d’homes (cant de comunió; música de Cesáreo Gabaráin)
 

 L’ Agrupació ‘Castell de Capdepera va interpretà Na Margalida (mateixa; música de Bartomeu Calatayud) i Cançons de Sant Antoni (tonada popular gabellina) acompanyada de tot el públic assistent a la presentació, com a punt i final de la presentació


 

 SANT  ANTONI

El dimoni cucarell
fa pujar cent mil vegades
ses ànimes condemnades
per sa costa des Castell. 

Ses madones de sa llata
fan moltes oracions
demanant que Sant Antoni
protegesqui es garbaions. 

Tant es sants com es dimonis
tenen tasca senyalada
per mantenir s’escarada
de fer i desfer matrimonis. 

Pere Orpí Ferrer (2017)

Música: popular

 

En acabar la presentació brufaren amb una copa de cava i Pere signà els llibres.