El Consell de Mallorca prepara una unitat didàctica per ensenyar i difondre aquesta part del patrimoni immaterial de l'illa.
La portada serà el vitrall de Gustavo a l'església de Cala Rajada.
L'alumnat l'haurà de saber de memòria.





El Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca ha retut comptes aquest dimecres dematí d'allò que s'està fent quant a la Sibil·la. El pla de gestió inclou l'elaboració d'una unitat didàctica perquè els escolars de diferents edats puguin accedir a un material "vàlid i de base rigorosa", segons ha afirmat la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

La Sibil·la fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2010 i la institució recomana un seguiment i l'elaboració d'informes per tenir cura que, posteriorment a la declaració, el patrimoni no es desprotegeixi. Entre les mesures per protegir, conservar i difondre el patrimoni hi ha aquesta, enfocada a l'educació.

El musicòleg Francesc Vicens, encarregat de crear el material educatiu, ha afirmat que la Sibil·la és una activitat social que articula sentiments i l'imaginari col·lectiu del Nadal, així com un element de consens entre diferents municipis".

El material educatiu, que es presentarà mitjançant una web i un blog, estarà adreçat als diferents nivells educatius, articulat a partir de capes d'interès, des d'una capa més genèrica fins a altres de més tècniques. D'aquesta manera, es presentarà com un fet "social i identitari".

S'espera que el nou material estigui disponible a principi del curs escolar vinent, 2019-2020. 

Capdepera no ha deixat mai de cantar-la. Tant a Capdepera com a Cala Rajada.