El Centre Cap Vermell acollí el recital d'improvisació entre un gran ventall de poetes i músics

 

  Divendres 15 de Setembre de 2017, a les 20h, el Centre Cap Vermell va acollir el primer recital de poesia i música organitzat per Krisis Teatre i l'Associació de Poetry Slam de les Illes Balears, que comptava amb el suport de l'Ajuntament de Capdepera.

  L'acte, que estava previst que es fés al passeig Marítim, a la platja de Na Ferradura, es va traslladar al Centre Cultural Cap Vermell, per motius meteorològics. No poder gaudir d'aquest espai idíl·lic, on el mar hagués estat el teló de fons dels rapsodes, el va compensar la bona acústica del Centre CV, on s'havien llevat les butaques, per deixar un quadrat a la platea de davant de l'escenari, que serví com a improvisat espai escènic. La pluja, altre vegada, va fer que el públic no s'acabés de decidir a venir. Així i tot, hi hagué un públic valent que es decidí a participar.



D'altra banda, l'espectacle aportà una nova perspectiva artística, on el poema es fonia amb la música i donava pas a una nova creació, on el públic queda a l'espectativa sobre el què esdevindrà en aquesta magnífica conjunció musico-poètica. També s'ha de destacar la participació del poeta valencià David Trashumante, qui, amb una improvisada Orquesta del Ahora, va crear un ambient on la tensió poètica arribà al zenit de l'espectacle. La veu del presentador va ser la de Xisco Ródenas, qui feia doblet, ja que el dia anterior havia presentat el Vè Poetry Slam gabellí al pati de la biblioteca de Capdepera.

  Posteriorment, la guitarra i la veu de Mariana, el saxo o el cel·lo, varen ser alguns dels instruments que sonaren i acompanyaren els poetes. Alguns dels músics varen ser joves artistes, que en alguns casos desconeixien els seus interlocutors artístics. D'altra banda, alguns dels poetes varen ser Chewaka (guanyador del certàmen gabellí del dia anterior), Raquel Gelabert, que presentà els seus poemes en anglès, influenciats per Poe o W.H. Auden. entre d'altres; també participà el poeta experimentat Tomeu Ripoll, que actuà amb la seva filla Alba, en una magnífica i potent declamació poètica. També destacable la participació de Margalida Brac Q, guanyadora a nivell nacional de l'Slam Poetry, que improvitzà sobre la guitarra de Mariana, qui hi afegí una tornada molt agradable.

  Finalment, una participant del grup d'Slam de Menorca, que havien vingut per a la ocasió (avui dissabte, també actuava a Palma), va recitar el seu poema acompanyada pel saxo gabellí. Va ser una bona jornada per la poesia en general i per la local, que promet més espectacles, com la demostració dels millors slamers de Mallorca de dissabte dia 23 de Setembre a Cala Rajada en un espectacle cultural d'enorme impacte. 





Aquí teniu un tast en video: