Cortesia d'Illes Balears Ballooning i Jordi Aracil.

Jordi Aracil, a més d'expert en navegació en globus -els seus títols de campió l'avalen- és un amfitrió exqusit que fa de Capdepera senyera i penó on va. En aquesta ocasió organitzà un vol de tres globus areostàtics amb motiu de la visita a l'illa d'uns companys que fan turisme d'aventura extrema (vegeu al vídeo el salt en paracaigudes). Aprofità el bon temps per fer un agradable passeig per la vall de Canyamel al que Cap Vermell fou convidat.En primer lloc, i en estricte protocol, es duen les feines de muntatge i inflat dels globus.
Començam a enlairar-nos. Des del cel tot es veu d'una altra manera.Així com pujam, el torrent, el cap Vermell, la platja i la vall de Canyamel es veuen de diferents maneres.
L'elevació proporciona perspectives úniques que no permeten ni una clucada d'ulls.  Cap foto és igual.
Mentres, lentament, el globus es mou on la brisa el porta.A devers 400 metres d'alçada, superats els turons que ens separen de Son Servera, sorgeix Cala Bona i Cala Millor i els petits turons fins Sant Salvador de Felanitx.


La visibilitat és bona i a l'horitzó del Nord es contempla tot el perfil de Menorca. Sobren les paraules. Contemplau Cala Rajada.


Veiem el salt en paracaigudes d'ANGEL AGUIRRE, que es l'actual campió d'Espanya de globus.

Comença el descens
El ramat d'ovelles de la Torre de Canyamel.Travessam la carretera de Capdepera-Son Servera. Cercam un lloc per aterrar. La canasta toca qualque arbre.
I un cop trobat el lloc adeqüat tocam terra dolçament. Ara toca replegar.

Així acaba una experiència inoblidable que ni les fotografies ni el vídeo fan justícia. Aquest vídeo explica amb més detall tot el procés.
Gràcies Jordi!