Fotografies: Tarek Serraj, març 2004. Sisena marxa pel tren de Llevant



VOLEM ARRIBAR

A vegades és molt difícil poder transmetre el que volem amb paraules, d’altres inclús amb imatges se fa complicat, sobretot quan el que volem transmetre és l’energia i les il·lusions de la gent.

L’objectiu d’aquestes fotografies no és un altre que poder reproduir amb imatges les il·lusions, les ganes, les necessitats i sobretot sentiments… Totes i cada una de les persones i personetes que han posat amb il·lusió per poder fer realitat aquestes imatges volen una cosa que a vegades sembla molt senzilla i d’altres ens costa fer-la realitat: Volen Arribar. Volen arribar a ca seva, a casa dels amics, al metge, a l’escola, a la universitat, a ciutat, a pobles, … volen arribar i ho volen fer amb un transport públic econòmic, còmode i segur. Volen arribar allà on els altres poden arribar i ells encara no, volen arribar en tren.

Desig que les fotografies vos convidin a veure el que hi ha darrera d’elles, dins d’elles… A mi, personalment, m’omple haver pogut compartir un dels moments més meravellosos dins de la meva professió: moments on un se’n dona compte de sobte que la gent no és tan diferent i que no estem tan sols com a vegades pensem.

La gent participa, la gent es mou (i molt) quan te motius per moure’s i és molt gratificant sentir-se acompanyat en aquells moments. Els més sincers agraïments a la gent que va participar perquè sou els protagonistes d’aquesta història i sense vosaltres no hauria imatges per poder captar i exposar, a la gent que ho volia fer i no va poder, als companys que varen coordinar i animar l’ambient, al amics que sempre em recolzen incondicionalment (ells ja saben qui són).

I per últim demanar un cosa, no en veu baixa, ho faré en veu alta, amb les imatges, i (si em permeteu) amb tota la vostra energia: Volem tren de Llevant, volem que el tren arribi al nostre poble, volem i demanam una vegada més, TREN.

Tarek Serraj, març 2004. Sisena marxa pel tren de Llevant