L’amic i col·laborador Joan Sans ha participat en una competició de fotosub realment única celebrada al port de La Restinga a l’illa canària d’El Hierro. En Joan ha estat un dels afortunats que ha comptat amb la invitació de l’organització per a participar en aquest exclusiu esdeveniment del món de la fotosub, tant en la modalitat en apnea com amb botelles. Aquesta competició suposa moltes hores sota l'aigua, i per rematar un format de dues jornades, però una única col·lecció, i zones molt llargues i complicades en un mar diferent del nostre.



Joan es troba molt satisfet de l’experiència en tots els aspectes. Va aconseguir un primer premi per a la millor fotografia de coeficient 2. A la classificació general obtingué un 8è lloc amb 58 espècies, amb unes puntuacions molt ajustades. Per a ser la primera participació en aquesta competició, no esperava quadrar tot tant bé i pot ser podria haver pitjat una mica més, també una fallada de piles al flash el va deixar una estona fora de joc a la primera jornada i al final emprenya quan les diferències son tan poques. A part del entrenaments i la competició ha retrobat molts bons companys ( i conèixer de nous) en un ambient únic al poble de la Restinga.



Aprofita per donar l’enhorabona a tots els participants especialment a Isidro Felipe Pérez pel seu primer lloc a Juan Antonio Carballo Diaz pel seu segon i Tanausu Motas pel seu tercer.  També vol felicitar de forma molt especial al seu company de batalles Juan Cardona Florit pel seu espectacular 4t lloc després d'estar uns anys tocat per lesions d'oïda.  

Joan també dona les gràcies “...a tot l'equip canari per ser com són i fer-nos estimar cada vegada més les seves illes; i a Cressi sub i Roberto Terol per seu recolzament com sempre amb un material immillorable”.

Algunes imatges, magnífiques imatges, obtingudes per Joan Sans a El Hierro: