“Des de ben petit va sentir la música dintre”




Jeroni Sureda estava molt il·lusionat amb el concert de BEATS VAPORUB 2.0 que preparava juntament amb Júlia Obrador (veu), Esteve Huguet (guitarra) i Llorenç Barceló (orgue hammon / teclats). Un concert de jaz-soul, en el marc del cicle “Al recer de les murades”.



Davant la mort d’en Jeroni, lluny d’anul·lar el concert, els seus companys van decidir continuar i organitzat aquest emotiu i bell homenatge musical.



Han estat més de 30 músics els qui han ofert un sentit acomiadament de la millor forma que coneixen: cantant i fent música.

Amb totes les entrades exhaurides per les dues funcions, per l’escenari sota la torre d’en Nunis van cantar i tocar molts de músics relacionats d’una forma o altra amb en Jeroni.



Just a l’entrada un grup de músics gabellins, Xeramics, van donar la benvinguda als assistents amb cançons tradicionals mallorquines. Ells són: Jeroni Alzina, Cati Alzina, Bel Morey, M. Àngela Melis, Miquel Àngel Roca, Toni Contestí i Sebastià Sureda.



Ja a la torre den Nunis, al voltant de quatre grups musicals es van anar afegint altres músics aper retre homenatge i recordar vivències amb en Jeroni.



Els grups que actuaren va ser :

Back doors, amb Antonio Pichaco Gallardo, David Pérez Requena, Sebastián Ballester Rigo, Toni Ballester Rigo i Jimy Urda Fernández.



Chevy’s band, Guillem Muntaner Ribot, Joan Gelabert Espases, Francisco José Ganzález Romera, Rafa Rodríguez Sánchez, amb Maria Esperança Sureda Llull, Marisa Rojas Hurtado, Miquel Regueiro Tous, Marc Forteza Juan i Suso Rexach Cañavate.



Anècdotes com que en "Jeroni sempre es tirava a la piscina" hagués aigua o no, amb el significat de que era capaç de tot. Que a la bandeta de l'Institut ell tocà el baix també dient que tot li anava bé i s'adaptava a tot...o la frase de Judit Neddernann que li cantà n'Angela Aso que era com ell veia la vida: "Lo mejor que el mundo tiene, está en los muchos mundos que el mundo contiene: las distintas músicas de la vida, sus dolores y colores, las mil y una maneras de vivir y decir, creer y crear, comer, trabar, bailar, jugar, amar, sufrir y celebrar" 









Beats Vaporub, Esteve Huguet, Masa, Joan Arto, Pep Lluis García, Llorenç Barceló, amb Àngela Aso i Júlia Obrador.





Orange Juice
, Esteve Huguet, Pep Lluis García, Josep Munar, Llorenç Barceló, Pep Garau, Nil Mujal, Miquel Angel Rigo, Deerick Burrows i Tomeu Garcies.



Per acabar actuà una gran Big Band amb: Esteve Huguet, Pep Lluis García, Joan Garcias, Llorenç Barceló, Ricardo Sohn, Josep Munar, Guillem Fullana, Maria Antònia Guili, Jeroni Font, Pep Garau, Miquel Gayà, Tomeu Garcias, Carles Medina, Pablo Frias, Miguel Angle Rigo i Nil Mijal.

 “Junts tocarem ben fort per a sentir-te ben a prop i connectar amb tu”.




Durant bona part del concert se projectaren imatges familiars.

A tots els músics, gràcies per una vetllada inoblidable!



Na Xesca Pascual, en nom de tota la família, va donar les gràcies amb unes sentides paraules a tots els qui van fer possible aquest concert homenatge i agraí les mostres d’estima dels amics i amigues.



També foren molt sentides les paraules de Toni Parets, cap de relacions institucionals del Projecte Home Balears, a qui es destinarà la recaptació íntegra de la taquilla per voluntat i acord dels músics (que no han volgut cobrar) i la família.

El concert complet ho podeu escoltar ara:




Un concert que quedarà en la memòria de tots els assistents i en la memòria col·lectiva de Capdepera.