Llegesc el cap Vermell habitualment i veig moltes informacions amb connotacions històriques, sovint interesants, però  trob a faltar l'anàlisi de la situació actual, ja sigui municipal o, a un nivell més general, autonòmic o nacional.

Dit això, vull començar per donar la meva opinió damunt coses que veig, que pens i que mereixen una reflexió.

No som persona acostumada a escriure per ser llegit i potser no sàpiga expressar-me amb prou claredat , però qui el vulgui entendre m'entendrà, i aquí va la primera paradoxa:

He vist a IB3 que es nostrus treballadors municipals son després dels palmesanos els millors pagats de les Illes Balears. No puc més que alegrar-me, segurament es merescut. Són un pilar important per facilitar la vida dels seus conciutadans, donant tota classe d'ajuda a les persones que acudeixen a l'adminitracio municipal, per la qual cosa el cap polític de torn té al seu abast el poder incentivar i gratificar de manera objectiva el seu esforç.  Però pels comentaris que sent, a peu de carrer, aquesta ajuda no es veu per part des administrats ni l'interès per facilitar les gestions davant l'administració. Normalment la primera paraula que tenen per tu quant t'hi presentes és un no i, si insisteixes, sol ésser deixa-m'ho mirar, la contesta si arriba se sol torbar molt més del que és desitjable per part del ciutadà.

Per no fer-me llarg, la paradoxa és que els funcionaris millor pagats de les Illes Balears ho són amb els imposts dels ciutadans amb pitjor poder adquisitiu de les Illes Balears.

El sentit comú me diu que hauria de esser proporcional el jornal del funcionari amb el del seu pagador, així seria corresponent l'esforç amb la recompensa i potser tindrien més interès amb facilitar les gestions per afavorir les empreses en general, que donen feina a la gent de Capdepera.

Hi haurà més paradoxes en el futur, no es una amenaça, encara més grosses.

Fins aviat.


Caça gambussins