"...There comes a time
When we heed a certain call
When the world must come 
together as one..."

Lletra de We are the world, USA for Africa
 
Fa devers dues setmanes, si fa no fa, es publicava per aquí una curiosa notícia sobre el "Nadal Solidari" en la qual s'havien recaptat 25.160€ destinats als Serveis Socials i, que m'ha servit per fer una reflexió en profunditat envers el concepte d'individualisme que tenim tots. 
 
M'agrada analitzar la realitat que ens envolta i, a vegades, la societat, com a conjunt, no surtim gaire solidàris com es pretén. De fet puc afirmar sense acritud, que a vegades, la societat com a conjunt és el màxim garant del egoísme i la insolidaritat. M'explic:
 
Anam a raonar els fets;
Deia el Regidor de Serveis Socials, el senyor Javier García , textualment: "...Malgrat la crisi que estam vivint, de nou, s'ha comprovat que Capdepera és un municipi compromés amb les persones del poble que ho passen malament..."
 
D'acord. Passam per una pandèmia mai vista en moltes generacions. Emperò a mi m'agradaria saber si realment Capdepera és solidària segons les dades que tenim. Si tenim en compte els números publicats, a parer meu, molt poc. Si un particular com el senyor Krüger fa una subhasta de 6 quadres (que és la seva empresa) i aconsegueix recaptar 22.000€ destinats als Serveis Socials, llavors l'altre quantitat de doblers d'on surten? Segons la notícia venien d'associacions i particulars, quantitat irrisòria si tenim en compte el nombre d'habitants de Cala Rajada.
Si Cala Rajada té una població de quasi 4000 habitants, més o manco, la quantitat aportada per cada un vé a esser de menys de 1€ per cap. I si tenim en compte també això que anomenem "associacions" la xifre de 1€ per cap es rebaixa més encara. O sigui, a qui de veres s'ha de fer reverències, a qui de veres s'ha d'agraïr l'ajut de debò és al senyor Krüger i a la seva empresa. Un empresari que ha venut quadres per valor de 22.000€ i un conjunt de "ciutadans i associacions" que han aportat menys de 1€ per cap, vosaltres mateixos, benvolguts lectors, podeu treure les conclusions.
 
Tenim un concepte molt tergiversat del que és ésser solidàri en conjunt. Som més d'omplir carretes a la porta del super que donar doblers. Al cap i a la fi som nosaltres els qui pagam a l'Ajuntament i a tots els qui estan allà. I és que també el Projecte Millora, també té lletra petita.



Miquel Estelrich Bestard