" La propera legislatura ha de suposar un canvi en la manera d'entendre la gestió del transport públic..."








                 
Durant aquesta legislatura, la política de la Conselleria d’Agricultura, Mobilitat i Territori (que ja és dir) s’ha caracteritzat, pel que fa a la seva gestió del tren, per voler mantenir un transbordament molest, per la manca de seguretat dins els vagons, manca d'higiene, preus cars, freqüències insuficients... Aquesta és la realitat i la “gestió” del tren que fan José Ramón Oreta, gerent de SFM, i el Govern Bauzá.

Durant la legislatura 2007-2011, la Conselleria de Mobilitat, amb Biel Vicens de conseller, va electrificar el corredor Palma-Inca, establí freqüències de tren cada 20 minuts, es posaren en marxa abonaments que abaratiren molt els preus del bus TIB (fins a un 80% en alguns casos), s'incrementaren usuaris fins a un 40% a algunes línies (Llucmajor, Esporles, etc.), etc. És innegable que es va fer una feina molt intensa a favor del transport públic i dels seus usuaris. I això que en començar la legislatura es va haver d'arreglar el metro "submarí" que havia deixat en herència Mabel Cabrer!

Actualment, veiem com el servei d’autobús públic també ha patit reduccions tant d'horaris com de cobertura entre nuclis urbans i interurbans.

La propera legislatura ha de suposar un canvi en la manera d'entendre la gestió del transport públic  i, tal com demanen els usuaris, ha de ser la legislatura de l'electrificació fins a Sa Pobla i Manacor. Ha arribat l'hora d'exigir a l'Estat que destini un 1% del que es gasta cada any en línees d’AVE a aconseguir que les Illes Balears puguin tenir una xarxa de transport públic mínimament en condicions.