L’Ajuntament de Capdepera organitza un curs d’horts ecològics familiars durant el mes de març. La realització del curs és obligatòria per a totes aquelles persones que vulguin optar a una plaça dels horts urbans que s’estan duent a terme.

L’Ajuntament de Capdepera ha posat en marxa el projecte “Horts urbans de Capdepera”. Aquest projecte pretén: per una banda, la implantació d’horts urbans ecològics com a eina per a una sensibilització cap al medi ambient, i també, a través d’aquesta activitat lúdica, la possibilitat d’oferir un espai d’interrelació entre diferents persones i com a mitjà per a persones amb risc d’exclusió social d’una integració a través d’aquesta activitat.

Aquest projecte d’horts urbans consta de 16 parcel·les d’uns 50 m2, situat al terreny que hi ha al darrere de l’escoleta municipal Es Ferreret de Capdepera.

L’Ajuntament de Capdepera ha d’adoptar les mesures necessàries per garantir l’accés als horts de les famílies amb risc social i, també, ha d’assegurar viabilitat a les associacions o entitats sense ànim de lucre dedicades a la sensibilització ambiental i social, interessades en el cultiu de l’hort.

Un total de 40% de les places queda reservat a disposició i criteri d’adjudicació del personal tècnic de l’Àrea de Serveis Socials. Un total del 20%, per a entitats sense ànim de lucre. El 40% restant, a població en situació d’atur de més d’un any, prejubilats o jubilats.

En tots els casos un dels requisits per optar a una parcel·la serà haver realitzat el curs de formació “Hort ecològic familiar”, organitzat per l’Ajuntament.

El curs es realitza del 10 al 14 de març de 18 a 20h (10h en total) a l’Aula d’Escola d’Adults de dins el Poliesportiu. És un curs gratuït amb places limitades i que s’acceptaran les sol·licituds per ordre d’arribada.

Les inscripcions es poden fer per telèfon: Ajuntament de Capdepera (Àrea de Medi Ambient) 971563052 o enviar un correu electrònic amb les vostres dades (nom complet, adreça, telèfon i adreça electrònica) a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El curs està impartit per APAEMA (Associació Producció Agrària Ecològica de Mallorca)