CANVIAR EL MODEL TURÍSTIC
VOL DIR MILLORAR-LO I DIGNIFICAR-LO

 








Algun mitjà de comunicació s’ha fet ressò recentment d’unes declaracions meves on dic que el PSM-Entesa vol canviar el model turístic de Capdepera. Dit així, sense cap més matís, pot donar a entendre que volem acabar amb el “sol i platja” i donar pas a un altre tipus de turisme totalment diferent.

Però no és això. Ja hem dit que el model de sol i platja, que fa dècades que funciona, seguirà essent la font principal de la qual es nodreixi la planta hotelera gabellina i del qual viuen bona part dels comerços. Però aquest model de sol i platja, de cada cop més estacionalitzat i de baixa qualitat, necessita ser millorat i, per suposat, és imprescindible dur a terme accions que ens permetin allargar la temporada.


Alguns ja haureu llegit les nostres propostes en aquest camp, que en tot cas es resumeixen, bàsicament, en la creació d’infraestructures per recuperar el turisme familiar i esportiu; patrimoni, cultura i entorn natural com a eixos per allargar la temporada; ser contundents amb els comportaments incívics i amb la mala imatge que s’ofereix de Cala Rajada; redefinir la promoció per arribar a destins poc treballats fins ara; potenciar una oferta complementària de més qualitat i amb valor afegit...


En definitiva, queda un llarg recorregut i molta feina a fer en matèria turística, però tenim clar que, en cap cas, no es pot dur a terme a base a canvis radicals i poc consensuats.

 

Pere Fuster

Candidat de PSM-Entesa a Capdepera