EU-EV de Capdepera torna demanar la dimissió de Bartomeu Alzina pel cas de l’Hotel Son Moll




 

 

Segons EUEV, l’ex batle no només no aturà les obres sinó que pretenia donar una llicència de reforma integral a un hotel fora d’ordenació per superar l’alçada permesa a la zona en més d’un 75%.

-----------------------------------
 
EUEV reitera la seva petició de dimissió al Sr. Bartomeu Alzina Sureda -actual regidor d’urbanisme i exbatle de Capdepera- per no aturar unes obres que no tenien llicència municipal i que no la podien tenir pel fet de ser un edifici fora d’ordenació, a primera línia de costa i que superava en més d’un 75% l’altura permesa a la zona. Aquesta dimissió ja es va demanar el desembre de 2008 en comprovar les regidores d’EUEV, amb la revisió de l'expedient, que per poder fer una reforma d’aquestes característiques l’edifici havia de reduir la seva alçada en 20 metres per adaptar-se al planejament urbanístic. Per això mateix acusam l’anterior batle de no haver paralitzat les obres i d'haver demorat l’atorgament de la llicència de forma que les obres avançassin tant que no es pogués donar marxa enrere.

 

Per aquesta raó consideram que el sr. Bartomeu Alzina hauria d'apartar-se de la vida política mentre la seva actuació estigui en entredit. En el seu moment la dimissió era l'opció més convenient en tots els sentits i així ho diguérem; ara ja és inevitable, una vegada que s'ha iniciat el judici per l'esfondrament de l'hotel en obres i Alzina ha estat imputat per una presumpta prevaricació administrativa en el seu exercici de la batlia quan esdevingueren els fets.

 

Per altra banda, des d’EUEV de Capdepera criticam la recent ampliació del decret Nadal que permetrà, ara sí amb tota la "seguretat jurídica" (per als infractors), perpetuar edificacions d’altures desproporcionades i fora d’ordenació a primera línia de mar en detriment del planejament urbanístic local. Una decisió política que en comptes de cercar una dinamització de l’economia local el que fa és perpetuar un model urbanístic i turístic obsolet, consolidar les aberracions urbanístiques fetes durant els 60, 70 i 80 i passar per damunt de les competències municipals pel que fa a l’ordenació del seu territori.

 

De què li serveix a un municipi consensuar i projectar a anys vista el seu futur i planejament si després les administracions supramunicipals no fan res més que desacreditar-lo?

 

De què han servit el POOT i la recerca d’un nou model turístic si ara resulta que amb un simple embelliment i un "spa" els establiments hotelers ja compliran els objectius de qualitat turística?

 

El que s’aconsegueix amb aquest desenvolupament del decret Nadal sols és, i cap altra cosa, perpetuar un model desfasat i manifestament insostenible que està molt enfora de poder integrar-se a les nostres viles, i que tendra conseqüències que no apreciaran els ciutadans fins d’aquí a un o dos anys, quan ja sigui massa tard.

 

EUEV de Capdepera