“Més per Capdepera dona per bo, de moment, l'acord per establir una línia d'ajudes a autònoms i empreses de Capdepera”




En el mes d'octubre, Més per Capdepera va presentar una moció en la qual demanava una línia d'ajudes d'almanco 120.000 € per a microempreses i autònoms de Capdepera, amb l'objectiu que aquests diners es puguin gastar tant per fer front a les despeses provocades per la Covid-19 com a d’altres d'ordinàries -llum, lloguer, imposts i taxes, etc.

Tot i haver-nos dit en diverses ocasions que no hi havia diners per a aquest tipus d'ajudes i que no feien comptes implantar-ne, el cert és que posteriorment l'equip de govern va anunciar que en el pressupost de 2021 hi hauria una línia de 100.000 € per a empreses del municipi. 

A la darrera Junta de Portaveus, celebrada recentment, es va arribar a un principi d'acord entre els partits que formen part de l'Ajuntament, segons el qual aquests 100.000 € es veuran augmentats amb romanent del 2020, si és necessari. A Més per Capdepera no tenim cap dubte que serà necessari. També es va acordar que es consensuaran els tipus d'empreses o autònoms a qui han d'anar dirigides aquestes ajudes i a quines despeses es poden destinar. Pensam que l'objectiu d'aquests diners han des ser petites empreses i autònoms, com ja hem manifestat reiteradament.

Aquest era el punt principal de la moció i el nostre objectiu final. En tot cas, no serà la darrera proposta que farà Més per Capdepera per donar una mà al comerç i a la petita empresa del nostre municipi.

En conseqüència, aconseguit l'objectiu primordial, hem decidit discutir en altres àmbits les altres peticions, les referents a les partides i despeses municipals de les quals havien de sortir els diners. Pel que fa a la partida d'ajudes als grups polítics, entenem que és un tema que s'ha de discutir en el marc del pressupost 2021 i no com a moció. Si aquesta partida de més de 16.000 € no es rebaixa, Més per Capdepera no votarà a favor del pressupost i dedicarà la part que li correspongui a causes socials.

Finalment, pel que fa als diners públics que l'equip de govern està gastant en publicitat, sense el control de l'interventor, des de Més per Capdepera es farà una proposta concreta, doncs és una qüestió que mereix ser discutida sense anar lligada a altres reclamacions i que presentarem en forma de moció en els pròxims mesos si l'equip de govern segueix amb la mateixa dinàmica.