MÉS per Capdepera demana a Ajuntament, Govern i hotelers que davant la situació actual de cala Agulla actuïn amb seny i no tornin fer el desastre de fa quatre anys




 

Davant la pèrdua d’arena que pateix cala Agulla, a causa dels forts temporals d’aquest hivern i que han deixat al descobert una zona de roques, des de MÉS per Capdepera demanam a Ajuntament, hotelers i Govern que actuïn amb seny i no tornin repetir el desastre de fa quatre anys, quan varen regenerar la platja amb arena duita de pedreres veïnes que ha resultat ser un nyap injustificable, de diferent color a la de la platja i que s’ha solidificat com si fos una roca.

En primer lloc, demanam paciència i que es deixi actuar la natura i els seus cicles. Com ja ha passat en nombroses ocasions aquests darrers anys, l’onatge, els vents i els corrents han fet augmentar i rebaixar la quantitat d’arena en diverses ocasions i en períodes relativament curts. Per tant, podria ser perfectament que en arribar l’estiu cala Agulla hagués recuperat part de l’arena de forma natural. L'estat actual, i molt pitjor, està documentat en testimonis gràfics de molts d'anys enrere, i posteriorment l'arena ha tornat sense necessitat de cap mena de regeneració artificial.

Finalment, volem recordar que resten per executar a la part central de la platja algunes intervencions previstes en el projecte de regeneració i protecció del sistema dunar, sobretot tendents a retenir l’arena de la platja en cas de temporal.

 

MÉS per Capdepera 

 

Nota:
Fotografies d'arxiu.