“MÉS per Capdepera creu que la declaració de ZGAT per a tot el municipi, tot l'any, suposarà un greu perjudici per al petit comerç”







   
 
Enderrocs a sa Gravera. En el Ple vàrem demanar a l'equip de govern com és que l'empresa que va asfaltar Via Mallorca, fa poc, i que ara reforma la plaça dels Mariners està depositant a l'espai públic de sa Gravera els enderrocs i restes d'aquestes obres; aspecte aquest que no estava recollit ni en el plec de condicions ni en els contractes signats amb aquesta empresa constructora, tal i com va confirmar el mateix Batle en el Ple. També hi ha màquines, sembla que treballant aquest material en el mateix espai públic.



   Des de MÉS no entenem que aquest material es depositi just al costat del circuit de bicicletes, utilitzat per nins i joves. Tampoc entenem que hi hagi empreses privades que puguin depositar enderrocs en espais públics, o treballar-los-hi, sense pagar cap taxa ni contraprestació, malgrat sigui de forma temporal. I, en tot cas, aquest fet s’hauria d’haver contemplat en el plec de condicions de licitació de les obres i que tothom n'estàs assebentat.

 Declaració Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) tot l'any. MÉS per Capdepera va votar en contra de la declaració de ZGAT per a tot el municipi de Capdepera durant tot l'any. Aquesta declaració, que permet que qualsevol establiment (gran superfície o petit comerç) pugui obrir els 365 dies de l'any, diumenges i festius inclosos, s'aplicava fins ara a la temporada turística, és a dir, des de març fins octubre.

 MÉS per Capdepera entén i comprèn que els establiments puguin obrir tots els dies durant la temporada turística, tota vegada que, en pocs mesos, molts d'ells han d'ingressar el suficient per viure tot l'any. Però ara, a instància de l'equip de govern de Capdepera, la llibertat horària s'aplicarà tot l'any, la qual cosa suposa un greu perjudici per al petit comerç, ja prou castigat, el qual no pot competir en costos laborals amb les grans superfícies i supermercats que s'han instal·lat -i ho seguiran fent- al nostre municipi. Precisament, les associacions de petites i mitjanes empreses de Mallorca havien demanat recentment als ajuntaments que no ampliassin aquestes zones ZGAT, motiu pel qual ens sorprèn que l'equip de govern hagi aprovat aquesta declaració.

 

MÉS per Capdepera