Després de dos anys de la moció de censura que va donar el timó de comandament a l’equip format per PSOE-UCAP, ja permet albirar totes les mancances i maneres d’actuar de cadascun dels seus membres, encara que alguns fa poc que s’han incorporat.
 
L’excusa que se’ns "va vendre" llavors era la d’aconseguir un equip estable que permetés la governabilitat del municipi, a la qual cosa contestam que l’únic que havien prioritzat era l’ocupació d’un càrrec, amb el sou corresponent. A dia d’avui podem dir amb total seguretat que allò de l’estabilitat era independent per a cada un d’ells, per aguantar la cadira. Si no és així, com s’explica que el capità del vaixell porti les àrees d’urbanisme, interior i personal, a més de l’alcaldia. Totes les altres, encara que no menys importants, no comporten la dedicació ni la responsabilitat d’una decisió equivocada.
 
Què passa a l’àrea de Medi Ambient? El regidor no fa la seva feina. Fa prop de dos anys que estan al poder i encara no sabem quan s’esmenaran les deficiències de l’abocador de Son Terrassa, i ple rere ple, se’ns "complau" amb excuses fins al següent mes. Què passa amb la neteja viària? Es va tirar flors el regidor delegat, Sr Llull, dient que s’havia rebaixat una quantitat important de diners públics fins i tot pujant la qualitat del servei. La veritat és que no es compleix el contracte estipulat en molts dels seus vessants, Cala Rajada està més bruta que mai en temporada alta i no tenim cap explicació al respecte. Quant a l’àrea de Turisme, que recentment ha canviat de mans, i molt probablement ni es notarà, ja que el que s’ha fet des de la dimissió del Sr Torres ha estat res. I això que a proposta nostra es va introduir en el pressupost municipal una partida (petita, això sí) per començar a treballar en un pla estratègic. És clar que ja intuíem que només era per guanyar-se la nostra abstenció als comptes públics, no per treballar sobre el tema. A l’àrea d’Esports, més del mateix, inactivitat total, i quan es fa alguna cosa, es fa malament, com la Mitja Marató del Carme o la utilització de la piscina municipal, fins i tot posant en risc alguns usuaris. Sort que la regidora d’Educació de vegades escolta les idees de l’oposició i amb tota probabilitat aquest any els ajuts per als estudis universitaris seran per als que s’ho mereixin i compleixin amb les bases, no com el nyap de l’any passat. En l’àrea de Serveis Socials hem de dir que sí que es nota activitat i la regidora està per la labor. No podem dir el mateix de l’àrea de Cultura, on després de dos anys no albiram cap projecte a curt termini, per petit que sigui.
 
En l’últim Ple, el batle es va comprometre a celebrar en breu una comissió d’Interior per parlar dels problemes que any rere any amenacen el nucli turístic de Cala Rajada en època estival. Ja han passat tres setmanes des de llavors i encara no sabem res. Igualment es va comprometre a celebrar una comissió d’Urbanisme per aclarir d’una vegada per totes el tema de la sala multiusos amb l’arquitecte municipal, però es veu que encara no ha arribat el moment. I ara que la majoria de funcionaris se’n van de vacances, ja no sabrem res, amb molta sort fins a setembre. En tot cas ja vam advertir que no podia abastar tantes àrees ell sol. I així passen els mesos...
 
Resumint, pobre bagatge de l'equip de govern PSOE-UCAP, que porta ja tres crisis de govern en dos anys i que no està complint per res amb la tasca que se li va comanar, que és la de servir al poble de Capdepera amb efectivitat i eficiència, que és exactament allò de què estan mancats alguns dels seus integrants. Una mica de dignitat política, senyors.

 Mateu Melis