El primer de tot és reconeixer la victòria absoluta al partit al que heu votat.






 

Entenc i respect que heu depositat la vostra confiança en el PP perquè pensau que ens trauran d’aquesta malanada crisi o estafa, i sobretot perquè crearà llocs d’ocupació. Amb la majoria absoluta al Congrés i la gran majoria dels parlaments territorials, el Partit Popular té un grandíssim poder institucional.

 

Si la vostra victòria era esperada, el que no deixa de sorprendre’m és el gran desgavell del PSOE, que ha perdut 4'6 milions de vots. Tenint en compte que en Zapatero obtengué en el 2008  més vots que en Rajoy en aquestes eleccions, és destacable la pèrdua de suport del PSOE després de les mesures  que ha dut a terme (retallades, regals milionaris als bancs...) i que no estaven en el seu programa electoral en principi.

 

Si el Partit Popular feiés el mateix, teniu la possibilitat i responsabilitat de mostrar el vostre desacord. Què fareu si el Partit Popular no aconsegueix frenar la recessió, no davallar les xifres de l’atur, si beneficia els banquers a costa de la gent o si empitjora les condicions de vida de molta gent?

 

Ningú, per les places, us demanarà a aquí heu votat. La gent que surt al carrer no us demanarà que firmeu un compromís, que us afilieu ni que sigueu una determinada doctrina.

 

No es tracta de cercar enemics, sinó d’apel·lar a la responsabilitat de les persones. Qualque persona donaria un xec en blanc a un partit durant quatre anys? Quants de vots són necessaris per prendre mesures que afectin el conjunt de la societat?.

 

Sou aproximadament el 20% de quasi 50 milions de persones. La majoria no sou rics, molts teniu deutes, estau hipotecats, patiu perquè estau a l’atur o heu de mantenir petits negocis. La majoria tractau de guanyar-vos la vida sense perjudicar la resta.

 

El vostre vot és vostre, però els parlaments de cada vegada tenen menys capacitat davant els tot poderosos mercats. Avui toca recuperar la democràcia davant les élites financeres que ens roben el present i el futur.

 

Moltes de lleis que el PSOE ha dut a terme i ha aplicat han estat possibles gràcies al suport parlamentari del Partit Popular. Aquets dos partits juguen a l’enfrontament, mentre els ciutadans perdem poder i benestar.

 

Heu escoltat les declaracions d’Esperanza Aguirre en què dóna a entendre que les ajudes a l’atur i a les pensions sobren? Textualment, en el programa d’Isabel San Sebastian, “Contrapunto”: "Els espanyols saben molt bé que són temps molts durs, les reformes s’han de fer i no posposar-les, no hi ha doblers per a l'atur ni les pensions". Què deis vosaltres, davant aquestes declaracions? Les compartiu?.

 

L’1% no és de dretes ni d’esquerres... És l’1%

El 99% no és del PSOE o del PP... És el 99%.


Si heu votat el Partit Popular perquè creis que a Rajoy li queda bé la barba o us agraden els polos Lacoste, o perquè us sentiu de dretes, teniu tot el meu respecte. Però vosaltres mateixos veureu que davallar les xifres de l’atur li serà molt difícil.


Miquel Estelrich Bestard