Així, no



El primer que voldria fer és donar l’enhorabona pel gran espectacle de foc que ens van regalar els dimonis de la Solera Gabellina i els de Mancor de la Vall i crec que es recordarà per molt de temps. El que no puc fer és dir el mateix del màxim responsable de la colla de dimonis de Mancor de la Vall, un tal “Toni”, que ja fa un parell d’anys que ve a Capdepera i sembla ser que no és el primer any que crea molts de problemes a l’organització de les festes i en concret als organitzadors de la nit de foc/rock.

El motiu del meu escrit no és altre que explicar els problemes que ens va crear aquest “senyor”, ja que segons sembla fórem els encarregats de la nit de rock els que vam crear-los. Però els que organitzem la nit de rock ens rompem les banyes, també, per una nit de rock en condicions i enguany va quedar ben demostrat, per tal de que el fi de festa sigui un èxit.

Quan després d’haver tingut un parell de reunions amb representants de la Solera Gabellina i deixant ben clar tot el que s’havia d’aclarir perquè tot fos una bassa d’oli, resulta que aquest “senyor” arriba a Capdepera el dissabte al matí i es troba amb un escenari de 80 m2 i veu el cel obert i comença a muntar bastides sobre l’escenari sense tenir en compte que s'hi havia de muntar també tot el material necessari per al concert de rock i que en reunions anteriors s’havia quedat ben clar que les bastides anaven una al darrere de l’escenari i dues als laterals. No li va bastar això, sinó que un cop parlàrem amb ell d’aquest tema, directament ens va dir que si no es feien les coses com ell deia, els dimonis de Mancor no sortirien al correfoc. Un cop aclarit el tema bastides, també volia modificar tot el sistema de llums i que als músics ens era suficient muntar tot el material en terra, a un racó, de qualsevol manera, ja que per a ell no comptàvem per res. No li va bastar això que també volia modificar part del sistema de so. En definitiva, que el que s’havia parlat anteriorment a les reunions s’ho va passar pel forro i a sobre amenaçant tothom, inclosa la regidora de festes.

El vespre, un cop acabat el correfoc, havien de llevar de damunt les bastides unes olles que desprenien un fum que feia pràcticament impossible que es pogués respirar damunt l’escenari i menys poder cantar, i també s’ho va passar pel forro, fins que personal de la Solera Gabellina va pujar a l’escenari, mentre hi havia una actuació, per retirar les olles. Aquest fou el moment més complicat, ja que el “Toni” es va encarar a dos regidors de l’Ajuntament, perquè també va desaparèixer un micròfon de la sala de plens i els únics que tenien accés a la sala eren ells.

En definitiva, si he après una cosa d’aquesta nit de foc és que mai de la vida tornaré a tenir res a veure amb la nit de rock si aquest “senyor” torna a venir com a cap de colla a Capdepera.“Toni”, la nit de foc de Capdepera no és teva, és de tots el gabellins i això no són maneres de tractar la gent.

Manuel Muntaner