És possible una política diferent?

per Albert Llull




 

El meu nom és Albert Llull, n’hi ha que em coneixereu com n´Albert d’InOff, d’altres com n’Albert del Transit, com el fill de na Francisca i en Pedro de s’Atalaya, com el nét d’en Colau Niu i na Maria Prats..., o per ventura no em coneixereu. Dic tot això perquè trob important poder identificar l’emissor d’un missatge, i em feia cosa posar es meu DNI quan en els pobles tots ens coneixem.

 

Fa molts anys que tenc relació amb la política, es meu conco, en Joan Pascual, va ser batlle (probablement el millor batlle) de Capdepera durant molts d’anys, i mumare va ser presidenta d’Ucap també durant molts d’anys. Per això he viscut política dins ca nostra sempre.

 

A dia d’avui puc dir que estic cansat d’un tipus de política, sobretot d’oposició, que jo anomen la política del no. Intentaré posar-vos diferents exemples:

 

1.- Navegues per webs d’algunes formacions del poble i només veus, “el nostre grup denuncia”, “el nostre grup denuncia” i “el nostre grup denuncia”. I penses, meam, si no va bé el govern, tindran una manera millor de fer-ho. Ido no, les seves propostes en la majoria dels casos son incoherents, utòpiques, sense sentit comú i a una distància de la realitat insalvable.

 

2.- Tots sabeu l’estat precari de l’edifici de l’ajuntament. Una possible solució seria anar temporalment a can Creu d’Inca. Doncs es PP de Capdepera, encapçalat per Joan Ferrer, diu que NO, que això ha de ser un edifici cultural i que si es va allà denunciaran (com no) si és necessari. I sabeu quina es la seva alternativa? Cap ni una. És mes, tot i que té poques possibilitats, si el senyor Joan Ferrer es convertís en batlle de Capdepera a les properes eleccions, sabeu què faria amb aquest problema? Dur l’ajuntament a can Creu d’Inca.

 

3.- Es va fer un pacte de Govern. A Capdepera hi ha 17 regidors, 9 són majoria. El pacte va ser de 10, però dues persones deixaren el pacte penjat, els seus votants tirats i el poble en la següent situació: 8 al govern i 9 a l’oposició. Govern en minoria. Creis que és possible un govern en minoria durant més de 2 anys? A mi personalment em pareix un acte d’irresponsabilitat “tremendo”.

 

Crec que l’oposició actual no entén la seva feina. Des del meu punt de vista, estar a l’oposició tocaria ser donar solucions alternatives a les que proposa el govern. Però aquesta oposició critica i critica. I només venen fum. I mai diuen  com creuen ells que s’hauria de fer, només diuen està malament, està malament, està malament. És esgotador.

 

Vénen 4 anys durs, i des del meu punt de vista s’ha d’abordar la situació actual amb un canvi de mentalitat urgent i radical. El nostre turisme està estacionalitzat, estam rodejats per una reserva marina i un parc natural i encara miram en exclusiva al turisme de vespre. Hem d’apostar per turisme d’esport, de negocis, cultural, turisme verd. Tenim 4 platges magnifiques, possibilitats de senderisme, de submarinisme, tenim un castell medieval excepcional. Tenim un passeig marítim que podria ser l’enveja de tot el món i així, com diria el senyor Piris, fins a mil coses més.

 

És el moment de posar serietat. És el moment del civisme. És el moment del sentit comú. És el moment de veure que el món canvia i que s’ha de sortir d’aquesta mentalitat del NO i mirar de sumar. De ser constructius i no destructius. I sobretot de ser SERIOSOS.

 

Si els que empenyen hi posen tot el seu esforç no hi ha roda que no volti.

 

Albert Llull

 

PD: A la gent de Cap Vermell. De tot cor, GRÀCIES per no fer premsa groga.